Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Burlacul

E jale! Aproape jumătate dintre elevii de clasa a II-a nu stiu dacă se spune corect "şterge" sau "şterce" sau cât fac 4x3

Semnal de alarmă în şcoala românească! O nouă evaluare arată că aproape jumătate dintre elevii de clasa a doua nu reuşesc să aplice cunoştinţele pe care le-au dobândit la ore. Cu alte cuvinte, sunt analfabeţi funcţional.

În fiecare an, ministerul este pus în faţa unor astfel de rezultate dezastruase, dar prea puţine se schimbă în modul de predare. În acest timp, mulţi părinţi dau vina pe clasele supraaglomerate.

Rezultatele Evaluării Naţionale arată că 40% dintre elevii de clasa a doua nu pot scrie corect un text în limba română, iar 15% nici măcar nu îl înţeleg. Nici la matematică nu se descurcă mai bine. Aproximativ 50% dintre şcolari nu reuşesc să rezolve adunări sau înmulţumiri.

De exemplu, la testul de la Limba Română, unii elevi nu au ştiut să răspundă dacă se spune corect ,,şterge" sau ,,şterce".

Iar la matematică, mulţi copii de clasa a II-a nu au rezolvat o împărţire simplă. ,,Simona are 12 poze diferite şi prezintă colegilor săi câte 3 poze în fiecare zi. În câte zile reuşeşte să prezinte toate pozele?".

Recomandari