Antena Căutare

Criza sanitară declanșată de coronavirus face ravagii în România. Aproape un milion de români au rămas fără loc de muncă

Aproape un milion de români au fost afectaţi de criza provocată de COVID 19. Mulți dintre ei au intrat în şomaj tehnic, iar aproape 200 de mii au rămas fără loc de muncă. Printre persoanele care se tem pentru viitorul lor sunt şi femeile însărcinate.

Peste 500.000 de angajați au fost trimiși până în prezent în șomaj tehnic, iar alte peste 100.000 de persoane au fost disponibilizate în luna martie, potrivit datelor Inspecției Muncii, urmare a efectelor economice ale pandemiei de coronavirus.

Vezi și: Imaginea care a emoționat Timișoara! Pompier în genunchi în fața Fecioarei Maria: „Doamne, astăzi inima îmi tremură în mine!”

Ce se întâmplă cu salariatele gravide în această perioadă? Pot fi disponibilizate sau trimise în șomaj tehnic? Ei bine, legislația în vigoare prevede că femeile gravide, cele care au născut de curând sau care alaptează nu pot fi concediate pentru motive ce țin de această situație. Concedierea poate avea loc doar dacă au săvârșit abateri disciplinare sau ca urmare a desființării locului de muncă din motive economice.

Medicii care tratează pacienți infectați cu coronavirus ar putea primi bonusuri de 500 de euro. Anunțul făcut de Klaus I... Guvernul va aproba normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x