Antena Căutare

Aproximativ 1.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi detaşaţi în acest sezon estival pe Litoral

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, începând din data de 27 iunie, peste 180 de poliţişti vor fi delegaţi din teritoriu şi vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în siguranţă.

Aproximativ 1.500 de cadre din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vor fi detaşate în acest sezon estival pe litoral, fiind vorba de poliţişti şi pompieri, iar aceştia vor acţiona împreună cu echipele de intervenţie din judeţul Constanţa. S-au sporit punctele de intervenţie ale pompierilor, iar pe mai multe plaje există puncte de prim-ajutor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, începând din data de 27 iunie, peste 180 de poliţişti vor fi delegaţi din teritoriu şi vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în siguranţă.

Astfel, în timpul sezonului estival, în zona de litoral, IPJ Constanţa va avea alocaţi 266 de poliţişti din resurse proprii cărora li se vor mai adăuga câte 182 detaşaţi din ţară în două serii.

În perioada 27 iunie – 4 septembrie, vor fi delegaţi în câte două serii câte 182 de poliţişti de la inspectoratele judeţene din ţară. Este vorba de 10 ofiţeri de ordine publică, 127 de agenţi de ordine publică, 27 specializaţi în investigaţii criminale şi 18 de criminalistică. Prima serie va acţiona până pe 31 iulie, iar cea de-a doua va veni la malul mării de la 1 august şi va rămâne până la începutul lunii septembrie.

“Pe durata întregului sezon estival, poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului. În plus, poliţiştii vor monitoriza permanent stările conflictuale şi persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violenţă, inclusiv cea intrafamilială”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii vor fi ajutaţi în acţiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi de către jandarmi. Astfel, în timpul sezonului estival, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa va acţiona cu 220 de jandarmi. Dintre aceştia, 122 se vor afla în staţiunea Mamaia, 8 în Năvodari, 49 în staţiunea Costineşti şi 49 de jandarmi în Vama Veche.

În zona Mangalia, Neptun, Techirghiol, Eforie şi municipiul Constanţa vor acţiona zeci de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Nu doar poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral în timpul sezonului estival, ci şi pompieri.

Astfel, peste 1.088 de subofiţeri de la 18 inspectorate din ţară se vor afla în acestă vară pe litoral urmând să sprijine echipele de intervenţie locale în diverse situaţii de urgenţă.

“Un număr impresionant de forţe, de la 18 inspectorate din ţară – faţă de 26 de inspectorate anul trecut (Dolj, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vrancea, Iaşi, Teleorman, Galaţi, Hunedoara, Buzău, Prahova, Bihor, Maramureş, Suceava, Botoşani, Sibiu, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin), va fi angrenat, pe toată durata verii, în misiunile de pe litoral: 1088 de subofiţeri (faţă de 680 anul trecut), împărţiţi în 8 serii (faţă de 7 vara trecută), a câte 2 săptămâni, câte 136 de subofiţeri operativi/serie (faţă de 85 subofiţeri/serie în sezonul trecut) vor veni în sprijinul cadrelor noastre, pentru asigurarea unei intervenţii rapide şi limitarea situaţiilor de urgenţă”, au afirmat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Aceştia au precizat că în această vară a crescut numărul punctelor temporare de stingere a incendiilor din judeţul Constanţa, ajungând la zece faţă de nouă anul trecut, fiecare dintre acestea având o autospecială de stingere a incendiilor.

De asemenea, au fost amplasate opt puncte de prim-ajutor pe plajele din Corbu, Techirghiol, Năvodari, staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Vama Veche, care sunt dotate în total cu şapte şenilate, şapte corturi, opt ambulanţe SMURD şi trei motociclete SMURD, având un program de lucru zilnic între orele 8 – 20.

Totodată, aceste puncte de prim-ajutor vor fi sprijinite şi de cinci ambarcaţiuni care se vor afla în Constanţa, Eforie Nord, Mangalia, Techirghiol şi Mamaia.

Şi poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi să acţioneze în perioada sezonului estival. Astfel, în timpul verii, aproximativ 140 poliţişti de frontieră şi 35 mijloace de mobilitate terestră şi navală/ tură se vor afla în misiuni specifice în punctele de trecere şi pentru supravegherea frontierei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră vor executa atât acţiuni punctuale, cât şi misiuni în sistem integrat cu celelalte structuri ale M.A.I. din judeţul Constanţa, pentru prevenirea stărilor conflictuale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în incinta punctelor de trecere a frontierei şi în localităţile aflate în zona de competenţă.

Sursa : news.ro

Urmează zile de foc! MAE, avertisment de ultimă oră pentru români: ”Riscul de izbucnire a incendiilor este ridicat!”... Recensământ în România, în 2021! Ce amendă riști dacă refuzi să participi și ce trebuie să faci ca să ai dreptul la o zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x