Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Aproximativ 300 de pensionari militari au iesit la miting, in Capitala, impotriva lui Basescu

Aproape 300 de pensionari militari au iesit sambata in Piata Victoriei din Bucuresti pentru a indemna populatia sa vina la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

Participantii la miting sunt, in mare parte, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), din Bucuresti, Giurgiu, Braila, Focscani, Botosani si Constanta. Acestia au venit cu fluiere, steaguri si pancarte si scandeaza lozinci impotriva lui Traian Basescu precum "Sa ma trantiti bine!", "Te-ai crezut pe vapor, ti-ai batut joc de popor!"

De asemenea, acestia cer populatiei sa se prezinte la referendum si sa voteze pentru suspendarea presedintelui.

Organizatorii anuntasera ca mizeaza pe participarea a 12.000 de persoane.

Mitingul a inceput la ora 10.00 si este programat sa se incheie la 12.00, traficul rutier in zona fiind restrictionat pana la ora 13.00.

Pe de alta parte, la Cluj, a fost organizat un miting pro Basescu. In Piata Lucian Blaga, s-au adunat aproape 12.000 de persoane care il sustin pe presedintele suspendat.

La miting, vor tine discursuri, printre altii, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, presedintele PDL, Vasile Blaga, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, europarlamentarii Cristian Preda si Traian Ungureanu, prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, dar si presedintele suspendat Traian Basescu.

Recomandari