Antena Căutare

Arde Delta Văcărești! Incendiul se extinde rapid! Imagini cu intervenția pompierilor | VIDEO

Zeci de imagini și filmuleșe au apărut în mediul online cu un fum gros, iar majoritatea personaelor aflate în apropiere susțineau că este vorba de un incendiu în apropierea Deltei Văcărești.

Arde Delta Văcărești! Incendiul se extinde rapid! Imagini cu intervenția pompierilor | VIDEO Galerie
Arde Delta Văcărești

Pompierii intervin, luni, cu nouă autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Delta Văcăreşti, informează ISUBIF. Potrivit sursei citate sunt afectaţi 30.000 mp de teren.

Din cele relatate de martori, la fața locului au intervenit nouă autospeciale de pompieri în jurul orei 16:50. Flăcările au izbucnit în preajma complexului comercial de la Piața Sudului și ulterior, din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune.

UPDATE 18:00: Incendiul din Delta Văcăreşti se manifestă pe o suprafaţă de 20.000 mp, dar posibilităţile de înaintare ale autospecialelor spre zona centrală a focarului sunt limitate, iar vântul intensifică arderea, informează ISU-BIF.

Arde Delta Văcărești! Incendiul se extinde rapid! Imagini cu intervenția pompierilor | VIDEO

Potrivit sursei citate, acţionează 11 autospeciale de stingere, dar s-a solicitat suplimentarea dispozitivului.

"Sunt mai multe focare de incendiu, posibilităţi limitate de înaintare cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influenţează direcţia de propagare a flăcărilor şi intensifică arderea", precizează sursa amintită.

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti menţionează, însă, că incendiul are loc într-o perioadă când reptilele şi amfibienii sunt încă în hibernare.

"Păsările vor sosi abia la sfârşit de martie, astfel că impactul evenimentului asupra speciilor şi habitatelor este minim", adaugă administraţia parcului într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Coronavirus în România: Premierul, avertisment de ultimă oră pentru români! Ce a anunțat... Prefectul de Galaţi cere demiterea reprezentantului Autorităţii Rutiere Române, pe motiv că nu a putut fi contactat când...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x