Antena Căutare

Arheologul care a făcut o descoperire colosală în România, legată de Epoca Bronzului, a murit la 47 de ani

Arheologul Alexandru Szentmiklosi, care a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, a murit, sâmbătă seara, la vârsta de 47 de ani, răpus de o boală incurabilă.

Arheologul Alexandru Szentmiklosi, care a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, a murit, sâmbătă seara, la vârsta de 47 de ani.

Alexandru Szentmiklosi a fost răpus de o boală incurabilă.

„El a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reuşit să redeschidă şantierul de la Corneşti - Iarcuri, care a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte preţioase, a adus specialişti din toată lumea să studieze enigmele vechii cetăţi. A deschis şi săpat în peste 30 de şantiere”, a transmis, duminică, Muzeul Naţional al Banatului.

Alexandru Szentmiklosi, şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului, era doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Wurzburg, Padova şi Bucureşti, precum și membru în Comisia Naţională de Arheologie.

Noi acuzații de malpraxis în Vâlcea! O fetiţă de un an şi opt luni a ajuns în stare gravă la Bucureşti – VIDEO... Un bărbat din Constanța s-a sinucis, după o conversație la telefon cu soția lui! Femeia a avut un șoc când a ajuns acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x