Căutare Live

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă pentru elevii şi studenţii care au examene

Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a oficiat în noaptea de duminică spre luni, o slujbă pentru elevii şi studenţii care au examene începând din această săptămână, rugându-se ca Dumnezeu să le dea acestora har şi înţelepciune şi să scoată din mintea şi inima lor ceea ce este necesar să exprime la examenele pe care le vor susţine.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat special pentru elevii şi studenţii care vor avea examene, Acatistul Sfinţilor Îngeri şi Acatistul Sfinţilor Nicolae. Slujba, care s-a desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, a început duminică, în jurul orei 23 şi a continuat şi după miezul nopţii.

“Iată pentru că mâine se intră în examene şi copiii vin cu emoţie la aceste momente, de asemenea şi studenţii sunt în examene, am socotit cu cale ca în această noapte să ne adresăm puterilor cereşti, Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, dar şi Sfinţilor păzitori ai noştri, din toate primejdiile îngerii noştri păzitori ne izbăvesc, ei sunt cei care ne urmează unde mergem şi mai ales copiii şi tinerii care nu şi-au stricat sufletul cu păcatele cele grele. Sunt însoţiţi pururea cu îngerii lor păzitori ce nu se depărtează de la ei. Şi atunci când sunt în emoţie, îngerii păzitori întăriţi de Dumnezeu ca Cel care îi iubeşte pe copii, pe tineri, care se roagă, Dumnezeu le dă acel har şi acea înţelepciune ca să îi inspire şi să îi păzească în echilibru şi să scoată din visteria minţii şi a inimii lor ceea ce este necesar să exprime la examenele pe care le dau”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, la finalul ceremoniei religioase pe care a oficiat-o. Şi la slujba de Liturghie pe care a oficiat-o luni dimineaţa au continuat rugăciunile pentru copiii şi tinerii care intră în examene din această săptămână. “Rugăm pe bunul Dumnezeu, care este minunat între sfinţii săi şi pe îngerii săi îi trimite să ne însoţească la toată vremea cea de nevoie, să trimită cu stăruinţă pe îngerii păzitori ai copiilor şi ai tinerilor şi pe Sfântul Nicolae, iar Maica Domnului să ne acopere şi pe noi şi pe copii şi pe tineri la aceste examene cu acoperământul său şi toţi să ne bucurăm de bucuria dragostei părinteşti a lui Dumnezeu”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Evaluarea Naţională, la care s-au înscris peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, începe luni cu proba scrisă de Limba şi literatura Română. Accesul elevilor în săli se va face până la 8.30, după termometrizare, iar dacă temperatura corporală depăşeşte 37,3 grade Celsius nu le va fi permis accesul. Pentru elevii care par a avea temperatură se recomandă termometrizarea repetată, la intervale de 2-5 minute. Cei care nu vor avea acces la examen vor putea participa la sesiunea specială.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ultimă oră! Baremul pentru Evaluare Națională 2020, la Limba și Literatura Română, a fost publicat! Cum se rezolvă subie...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri