Antena Căutare

Arhitecţi - Zona "Parcul Kiseleff-Delavrancea", unde s-ar construi Muzeul Holocaustului, este "parc istoric semnificativ"

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", prin Centrul său de Cercetare, Expertiză şi Cosultanţă, a luat parte la elaborarea planului urbanistic zonal şi a planului de reglementări al zonei protejate în care se află Muzeul "Antipa". Potrivit acesteia, densitatea redusă a construcţiilor şi plantaţia masivă din zonă definesc valoarea acestui "parc referinţă" al oraşului".

Specialiştii de la Centrul său de Cercetare, Expertiză şi Cosultanţă al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" afirmă că zona "Parcul Kiseleff-Delavrancea", unde se are în vedere construirea Muzeului Naţional al Evreilor şi al Holocaustului, între Muzeul "Antipa", Muzeul de Geologie şi MŢR, este "parc istoric semnificativ; martor al structurii şi imaginii Bucureştiului".

Ca urmare a declaraţiilor referitoare la o potenţială amplasare a Muzeului Naţional al Evreilor şi al Holocaustului din România pe terenul aferent Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", instituţia a contactat Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" care a explicat importanţa protejării zonei "Parcul Kiseleff-Delavrancea".

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", prin Centrul său de Cercetare, Expertiză şi Cosultanţă, a luat parte la elaborarea planului urbanistic zonal şi a planului de reglementări al zonei protejate în care se află Muzeul "Antipa".

Potrivit acesteia, densitatea redusă a construcţiilor şi plantaţia masivă din zonă definesc valoarea acestui "parc referinţă" al oraşului".

Articolul continuă după reclamă

"Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" (1903-1906), Muzeul Naţional de Geologie (1906-1924) şi Muzeul Ţăranului Român (1912-1941) sunt legate nu numai de proximitatea şi de misiunea lor culturală, ci şi de altă caracteristică comună: au fost construite urmând acelaşi model de factură romantică, ca edificii amplasate în interiorul unor mari spaţii plantate. Împreună, ele fac parte din scenariul urbanistic mai amplu al zoneide parcuri din nordul Bucureştiului, care s-a construit în timp, începând cu amenajarea în anii 1840 a Şoselei şi a Grădinii Kiseleff, continuând cu trasarea Şoselei Jianu şi terminând cu amenajarea Parcului Naţional şi a Muzeului Satului în primele decenii ale secolului XX", au precizat arhitecţii.

Întreaga zonă construită protejată a fost caracterizată în regulament drept "un parc istoric semnificativ; martor al structurii şi imaginii Bucureştiului".

În ceea ce priveşte prevederile regulamentului de urbanism, zona construită protejată nr.84 "Parcul Kiseleff-Delavrancea", "o posibilă extindere a muzeului "Antipa" este amplasată spre Bd. Ion Mihalache, nu spre Şoseaua Kiseleff", precizează experţii."Sensul acestei poziţionări şi al restrângerii ocupării terenului este cel de a proteja spaţiul verde situat între clădirea muzeului şi limita de proprietate spre Muzeul Ţăranului Român ("spaţiu verde amenajat") şi de a păstra dominaţia vegetaţiei dense şi înalte în imaginea Şoselei Kiseleff şi a conexiunii ei cu Piaţa Victoriei".

Spaţiul din vecinătatea Muzeului "Antipa", monument istoric de grupa A, a fost conceput ca o grădină a muzeului, aşa cum apare în planul Bucureştiului din 1911.

Sursa : news.ro

Un turist din Buzău s-a înecat în stațiunea Saturn, unde salvamarii au arborat steagul roşu... Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în județul Sibiu după ce ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda "Accidentul&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x