Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:50Observator Special

Record pentru Armata Română în 2020! Numărul militarilor trimiși în teatrele de război a crescut

Armata Română va participa în acest an cu un număr record de militari în teatrele de război. În 2020, în total, vor fi 2.376 de militari și la misiuni și operații în afara teritoriului român, unde Ministerul Afacerilor Interne va trimite în misiuni 1.009 jandarmi și polițiști.

Record pentru Armata Română în anul 2020! Numărul militarilor a crescut

Așadar, numărul forțelor românești din afara țării, în anul 2020, va crește cu 474 de militari față de anul trecut și cu 250 de jandarmi și polițiști din cadrul M.A.I. În total, se înregistreaza în plus 724 de persoane. Militarii români îşi vor continua misiunile din Afganistan şi Mali.

În premieră, România va participa cu o navă comandant la misiunile NATO din Marea Neagră şi Marea Egee. Prin urmare, în primul semestru al anului viitor, navele aliate din Grupul nr. 2 al Forţelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) vor fi comandate de puitorul de mine – 274 „Viceamiral Constantin Bălescu“.

România va ajunge să operaționeze primul sistem de apărare aeriană şi anti-rachetă Patriot. Construcţia acestuia a fost finalizată, în ultimele luni ale anului 2019 sistemul a fost testat de către militarii americani.

Militarii vor încerca să finalizeze şi un program major de înzestrare demarat în 2019 prin care va dota cu baterii mobile de rachete de coastă în valoare de aproximativ 140 de milioane de euro, fără TVA.

Recomandari