Antena Căutare

Arpad Paszkany, absent la proces, dupa ce ar fi suferit un accident la schi in Austria

Vineri, omul de afaceri Arpad Paszkany, trimis in judecata in 30 iulie 2009 pentru constituirea unui grup infractional si santaj, nu s-a prezentat la proces.


Nici omul de afaceri Iulian Dascalu, parte vatamata, nu s-a prezentat la proces, desi fusese citat cu mandat de aducere.

Instanta a decis vineri amendarea omului de afaceri Iulian Dascalu cu 3.000 de lei din cauza neprezentarii, desi Dascalu a depus la dosar o copie dupa un bilet de avion si un document prin care explica faptul ca se afla in Italia, in interes de afaceri. Judecatorii au stabilit ca Dascalu va fi adus cu mandat si insotitor, la urmatorul termen in proces. De asemenea, judecatorii au respins cererea procurorului de a face o expertiza a terenului care face obiectul procesului de santaj.

Noi martori, care nu au fost audiati de Tribunalul Cluj, vor fi adusi cu mandat la urmatorul termen de la Curtea de Apel Cluj al procesului in care omul de afaceri clujean Arpad Paszkany este judecat , transmite MEDIAFAX.

Printre noii martori citati cu mandat de aducere pentru termenul din 4 martie se afla omul de afaceri Sorin Dan, dar si fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Toma Rus, acum pensionar.

Tot in martie vor fi audiati si Liviu Marghitas, presedintele USMAV, deputatul Horia Uioreanu, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica, fostul arhitect-sef al judetului Radu Spanu, Serban Gratian, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj, si fostii vicepresedinti ai aceleiasi institutii Liviu Medrea si Kerekes Sandor.

Procurorul DIICOT ceruse reaudierea tuturor martorilor din dosar.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis in judecata fiind acuzat ca in perioada 2004-2006 a sustinut un grup infractional organizat condus de Liviu Man, presedintele trustului Gazeta, prin finantarea, sub diverse forme, a publicatiilor trustului, cunoscand componenta grupului si modul de operare. Dosarul a fost inregistrat in 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Potrivit procurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicatiile trustului in interes personal sau al societatilor sale, orchestrand santajul exercitat de catre membrii grupului, respectiv pentru a determina societatile concurente sa faca sau sa nu faca anumite activitati, sa renunte la participarea la licitatii sau sa incheie contracte in scopul de a obtine foloase materiale in scop ilicit.

Peste 7.600 de locuri de munca vacante, la nivel national... Dosarul "Mita in vama": 100.000 de euro, spaga pe tura!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x