Antena Căutare

Arsenie Boca, motivul pentru care Biserica Ortodoxă din România a ajuns în fața judecătorilor!

Biserica Creștină din România se cutremură din temelii, după ce un nou scandal a izbucnit! De data aceasta, dreptatea a ajuns să fie căutată în instanță, în fața judecătorilor!

Biserica Creștină din România se cutremură din temelii, după ce un nou scandal a izbucnit! De data aceasta, dreptatea a ajuns să fie căutată în instanță, în fața judecătorilor!

În urmă cu două zile, în sala de judecată a tribunalului Bucureşti, preoţii de la Mănăstirea Prislop au cerut magistraţilor un lucru cât se poate de neașteptat!

Mai exact, aceștia vor să le dea voie să vândă în continuare icoane, cărţi de rugăciuni şi calendare cu chipul lui Arsenie Boca. Avocaţii au depus o cerere de ordonanţă preşedinţială, dar judecătorii au respins astăzi acţiunea lor.

O primă acţiune în instanţă pentru apărarea drepturilor de comercializare a obiectelor bisericeşti legate de Părintele Arsenie Boca a eşuat. Lupta este însă abia la început. Cei care au înregistrat marca Arsenia Boca în afara graniţelor ţării vor ca Biserica şi ceilalţi comercianţi să intre în legalitate.

Ordonanţa preşedinţială este o procedură juridică de urgenţă prin care mănăstirea ar fi putut avea voie să folosescă în continuare numele şi imaginea lui Arsenie Boca. Dar tribunalul Bucureşti a considerat că o astfel de cerere nu este întemeiată aşa că vor trebui să aştepte soluţionare procesului de proprietate intelectuală.

Asta înseamnă că, cel puţin deocamdată, rămân valabile efectele documentului european obţinut de Andor Sandor şi Diana Talpoş.

Patriarhul însuşi a cerut Episcopiei Devei şi Hunedoarei să lupte cu toate armele pentru a împiedica deţinerea imaginii părintelui.

Decizia Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală se aplică pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Veste cumplită pentru români! Urmează un val URIAȘ de scumpiri!... Ediția a VII-a a concursului ”ARISTOTEL” a ajuns la final...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x