Antena Căutare

Arșinel sare în apărarea medicului care i-a salvar viața, printr-un transplant de rinichi: „Aprind lumănări la biserică pentru el. Întâmplarea face că am un nume care rezonează şi jigodiile profită!”

Actorul Alexandru Arşinel susţine că nu cunoaşte nimic despre acuzaţiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmând că se profită de notorietatea sa de persoană publică. Arşinel spune că nu a contat numele său în prioritatea transplantului, ci starea gravă de sănătate, adăugând că aprinde lumânări la biserică pentru doctorul Lucan, care l-a salvat.

Actorul Alexandru Arşinel susţine că nu cunoaşte nimic despre acuzaţiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmând că se profită de notorietatea sa de persoană publică. Arşinel spune că nu a contat numele său în prioritatea transplantului, ci starea gravă de sănătate, adăugând că aprinde lumânări la biserică pentru doctorul Lucan, care l-a salvat.

"Mă bucur că ajung la o biserică şi pot să aprind o lumânare pentru doctorul Lucan care m-a salvat”, a declarat Alexandru Arşinel, joi, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Actorul a afirmat că nu cunoaşte acuzaţiile şi că nu îşi dă seama ce se întâmplă.

"Întâmplarea face că am un nume care rezonează într-un anumit fel şi jigodiile profită de treaba asta”, a subliniat Arşinel.

Întrebat dacă acest lucru a contat la transplant, actorul a spus că starea sa gravă de sănătate a fost cea care a contat: "A contat că mai funcţionam 7% cu rinichii”.

Medicul Emanuel Ungureanu, fost colaborator la Institutul de Urologie şi actual deputat USR, cel care l-a denunţat pe Lucan, spune că timp de 14 ani a depus plângeri penale împotriva doctorului, vorbind despre un trafic organe în care ar fi fost implicat Lucan. Ungureanu a declarat că una dintre atribuţiile pe care le avea în 2002, când lucra pentru Mihai Lucan, era să convingă familiile pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală să doneze organele şi că atunci a descoperit că medicul Mihai Lucan favoriza pacienţi străini.

"Ca să chemi un străin trebuia să fie ceea ce se numeşte tipizat. Avea sângele unor străini, o listă paralelă cu pacienţi veniţi din străinătate. Se făceau acte notariale în care se spunea că respectivul primeşte rinichi de la un român sărac benevol şi tranzacţia se făcea pe modelul win-win. Acei străini erau deplasaţi cu maşina institutului, cu o Dacie break de culoare albă, şoferul ştie. (...) Ştiu şi asistente medicale care erau chemate în weekend pentru aceste cazuri speciale. Sumele vehiculate de asistenta şefă de atunci. Şi se pornea de la un 20, 30 de mii de mărci când erau mărci şi apoi 30, 40 de mii de euro. Dar această afacere s-a oprit undeva în 2005, 2006”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul spune că nu doar străinii erau favorizaţi, ci şi cei care îi puteau oferi medicului protecţie sau imagine. El a adăugat că a depus plângere penală împotriva medicului Lucan după transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arşinel.

"Organul trebuia să ajungă la o fată pe care o cheamă Ana Maria Galben, care este din Prundul Bârgăului şi care a făcut între timp transplant în Spania, era compatibilitate de grupă. Sunt oameni de afaceri care au intrat în faţă, sunt politicieni care au făcut transplant cu prioritate şi care l-au sprijinit în momentele cheie, când erau probleme imediat era acoperit de această caracatiţă de tip mafiot”, spune Emanuel Ungureanu.

Panică în aer, într-un avion cu români: „A pierdut altitudine şi se îndrepta în picaj spre mare“... Calendar BAC 2018. Este oficial! Iată când va avea loc prima probă de la Bacalaureat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x