Antena Căutare

"Aş risca oricând să salvez viaţa cuiva, chiar dacă nu-l cunosc". Sunt cuvintele unui erou care şi-a donat peste jumătate din ficat, pentru a salva o tânără pe care abia o cunoştea

La 23 de ani, a renunţat la o parte din el, ca să salveze viaţa unei necunocute! Şi-a donat o parte din ficat, pentru ca Anett, o tânără grav bolnavă din Satu Mare, să trăiască. Este povestea lui Romeo, un erou care a trecut peste riscuri şi dureri, şi s-a supus de bunăvoie unui transplant, fără să ceară nimic în schimb.

La 23 de ani, a renunţat la o parte din el, ca să salveze viaţa unei necunocute! Şi-a donat o parte din ficat, pentru ca Anett, o tânără grav bolnavă din Satu Mare, să trăiască.

Este povestea lui Romeo, un erou care a trecut peste riscuri şi dureri, şi s-a supus de bunăvoie unui transplant, fără să ceară nimic în schimb. Acum, cei doi tineri se refac împreună, la Spitalul Fundeni din Capitală. Împreună, în acelaşi salon de spital, zâmbesc. Este ziua în care Anett, o tânără de doar 24 de ani, primeşte şansa la o nouă viaţă. Suferea de ciroză hepatică autoimună, iar singura ei salvare era un transplant. Eroul ei a fost. Romeo.

Tânărul a decis să-i doneze o parte din ficatul lui. Deşi abia se cunoşteau. Romeo a renunţat la peste 60% din ficat. Operaţia a decurs perfect. Pe coridor, mama tinerei salvate se plimbă între saloane. Romeo este, acum, parte din familia ei.

Anett s-a numărat printre pacienţii norocoşi. 80% dintre cuplurile investigate sunt respinse în urma analizelor amănunţite. Gestul lui Romeo este un exemplu, în ţara în care mii de pacienţi aşteaptă, deseori până la moarte, şansa la un transplant.

România se confruntă cu o adevărată criză de donatori, iar numărul loc scade de la an la an. Spre exemplu, în 2016 au fost înregistrati 123 de domatori aflaţi în moarte cerebrală, în timp ce anul trecut nr lor a fost la jumătate. În cazul unui astfel de transplant , 80% din ficatul donatorului se regenerează în primele săptămâni de la operaţie, spun medicii.

ALOCAŢIE COPII 2018. Cine nu mai beneficiază de banii de la stat în acest an... Iarna va dura până în a doua lună de primăvară! O femeie din judeţul Vaslui a născut în zăpadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x