Antena Căutare

Companiile de asigurari lanseaza polite diferentiate pentru soferi

Reparatii cu piese la mana a doua si asigurari auto pentru excursiile la munte! Ar putea deveni realitate in curand pentru soferii romani. Propunerile de polite CASCO au venit chiar de la asiguratori in conditiile in care multi romani au renuntat la produsele clasice din lipsa de bani.

Conform statisticilor, doar una din cinci masini are asigurare CASCO. Si asta pentru ca putini sunt romanii care isi permit sa mai plateasca prima de asigurare.
In lipsa de clienti, unele companii au lansat pe piata polite diferentiate in functie de varsta. Avantajati sunt soferii cu familie, care se presupune ca sunt mai prudenti in trafic.

"Pentru o masina comuna, cu 15.000 de euro suma asigurata, un client poate plati la aceeasi companie 500 de euro sau un alt client poate plati 1000 de euro", a declarat directorul de daune al unei firme de asigurari, Madalin Rosu.

Alti asiguratori au decis sa renunte la unele riscuri costisitoare, asa cum sunt cele de dauna totala sau furt. Ca prima platita de clienti sa fie mai mica, sunt luate in calcul si piese second-hand.

"Ar fi varianta in care ar putea sa fie reparat autovehiculul cu piese reconditionate sau sa achite despagubiri doar in anumite situatii", a precizat presedintele UNSICAR, Bogdan Andriescu.

Pe drumurile din Romania, circula peste 4 milioane de autoturisme, din care cateva zeci de mii sunt lovite si nereparate. Companiile de asigurari au pierdut in ultimii ani sute de mii de contracte, iar incasarile sunt cu 75% mai mici decat in 2008.

FOTO: Intact Images

Protest la Oltchim! Angajatii nu si-au mai primit salariile de doua luni... Mascatii de la SIAS se intrec in Cupa Structurilor de Interventie din Politia Romana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x