Căutare Live

Asistați social, trimiși la muncă de primarul comunei: "Le-am programat interviuri de angajare!"

Primarul unei comune din Arad le-a programat interviuri de angajare aproape tuturor beneficiarilor de ajutoare sociale, care vor avea loc în trei serii la o fabrică de cablaje auto din zonă care se confruntă cu deficit de forţă de muncă. Edilul spune că de ani de zile oamenii iau banii de la stat, deşi majoritatea ”sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba”, ameninţând că va cere suspendarea plăţilor pentru cei care refuză nejustificat angajarea.

Primarul unei comune din Arad le-a programat interviuri de angajare aproape tuturor beneficiarilor de ajutoare sociale, care vor avea loc în trei serii la o fabrică de cablaje auto din zonă care se confruntă cu deficit de forţă de muncă.

Edilul spune că de ani de zile oamenii iau banii de la stat, deşi majoritatea ”sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba”, ameninţând că va cere suspendarea plăţilor pentru cei care refuză nejustificat angajarea, notează news.ro.

În jur de 30 de tineri din comuna arădeană Craiva, beneficiari ai venitului minim garantat, au fost convocaţi, marţi dimineaţă, de primarul Ioan Bercea, pentru a se prezenta la interviuri de angajare într-o fabrică de cablaje auto din localitatea Nădab. Sunt primii dintre cei 70 de săteni aflaţi în plată pe care edilul vrea să îi angajeze în luna septembrie.

Primarul a declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii fabricii l-au întrebat dacă în satele sale ar exista forţă de muncă disponibilă, în condiţiile în care se fac angajări pentru că există deficit de personal.

”Atunci mi-a venit ideea, avem în jur de o sută de oameni care încasează lunar ajutorul social. Sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba... Unii s-au obişnuit să ia bani de la stat şi nici la munca în folosul comunităţii, care este obligatorie, nu vor să vină. Caută tot timpul motive, ba că sunt bolnavi, ba că au copii mici acasă... Dacă vor refuza angajarea, le facem raport să nu mai primească ajutor social”, a declarat edilul.

El a precizat că a programat la interviuri 70 de beneficiari ai venitului minim garantat, următoarele două serii de întâlniri cu reprezentanţii fabricii urmând să aibă loc peste câteva zile.

”Eu le-am zis oamenilor că pot câştiga mai mulţi bani, lună de lună, pot avea asigurări medicale, drepturi... În plus, nu trebuie să aibă şcoală, pentru că fabrica a spus că îi va instrui gratuit pe toţi. Şi transport le oferă, deci e o şansă pentru aceşti oameni. Sper să nu ne facă surprize urâte şi să refuze să se angajeze, că atunci nu li se mai cuvin nici bani degeaba de la stat”, a spus Ioan Bercea.

Comuna Craiva, care are în jur de 3.000 de locuitori, este pe locul trei în judeţ din punct de vedere al dosarelor de ajutoare sociale aflate în plată (99 de beneficiari).

Foto: news.ro

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Momente de GROAZĂ la maternitatea din Ploiești! Liftul care transporta mamele către bebeluşi a căzut în gol...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri