Video. Asistente filmate când jigneau și îmbrânceau pacienţi ajunși la camera de gardă a Spitalului Universitar

 

Mai multe infirmiere au fost filmate în timp ce se răstesc la pacienţi şi îi umilesc, imaginile fiind făcute publice pe reţele de socializare. Clipul a stârnit reacții dure ale oamenilor care susțin că devine o regulă ca personalul medical să-și trateze bolnavii cu dispreț și chiar să-i lovească pe cei bătrâni și neajutorați.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că se delimitează clar de atitudinea celor trei infirmiere, precizând că se va întruni Comisia de disciplină şi va analiza cele semnalate, sancţiunile urmând a fi în raport cu gravitatea faptelor.

Precizările reprezentanţilor Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) vin după ce în mediul online au apărut imagini cu câteva angajate ale Unităţii de Primiri-Urgenţe.

În înregistrarea video apar mai multe angajate ale spitalului, care se răstesc la pacienţi şi le vorbesc urât, umilindu-i.

 

"Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora", arată aceştia.

Reprezentanţii SUUB spun că întotdeauna au analizat cu foarte mare atenţie sesizările făcute, iar acolo unde a fost cazul au aplicat măsurile necesare şi au implementat proceduri şi instrucţiuni de lucru pentru a preveni incidente similare.

"Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate şi va analiza aceste aspecte, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor", arată sursa citată.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe