Antena Căutare

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, oferă toate donaţiile pe care le strânge începând de astăzi pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, a anunţat, miercuri, că oferă toate donaţiile pe care le strânge începând de astăzi pentru combaterea epidemiei de coronavirus. ”În eventualitatea declanşării unei epidemii similare celei din Italia, va fi nevoie de toate resursele pentru a-i trata pe cei afectaţi”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

”Responsabilitate şi solidaritate sunt cheia ca să ieşim cu bine din această criză. Epidemia de COVID-19 este iminentă. Este o realitate pe care nu o putem ignora, cu atât mai mult cu cât ştim capacităţile sistemului nostru de sănătate. Dar dacă nu facem nimic, ci doar ne uităm cu panică la boala care se apropie de noi, îi dăm putere bolii”, au scris, miercuri, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”.

Aceştia au anunţat că oferă toate donaţiile pe care le colectează începând de mieruci pentru lupta împotriva epidemiei.

”Toate donaţiile pe care le strângem începând de astăzi vor fi direcţionate către lupta cu COVID-19. Pentru că, în eventualitatea declanşării unei epidemii similare celei din Italia, va fi nevoie de toate resursele pentru a-i trata pe cei afectaţi”, au mai precizat oficialii asociaţiei.

Aceştia au întocmit liste cu echipamente necesare de protecţie, aparatură etc., cu sprijinul mai multor medici epidemiologi şi din ATI din ţară.

”Am început deja demersurile pentru a le achiziţiona. Le vom pune la dispoziţia autorităţilor, în funcţie de nevoi. Ca în tot ce am făcut până acum noi, Daruieste Viata, împreună cu voi, donatorii noştri, obiectivul nostru este să consolidăm capacitatea sistemului medical de a salva vieţile pacienţilor şi de a le da îngirjirea de care au nevoie. Vrem să cooperăm cu Ministerul Sănătăţii - România şi cu celelalte instituţii care gestionează criza. Vom căuta soluţii pentru orice nevoi pe care acestea le identifică. Statul şi societatea civilă trebuie să lucreze împreună pentru interesul pacienţilor şi al cetăţenilor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt singura soluţie”, se mai arată pe pagina oficială a Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”.

În România au fost confirmate până acum 35 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” construieşte, exclusiv din donaţii şi sponsorizări, primul spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România.

Sursa : news.ro

Încă trei cazuri de coronavirus au fost confirmate. În total, în România, sunt 35 de persoane diagnosticate... „Cum am supraviețuit coronavirusului”. Femeia care s-a vindecat de COVID-19 a dezvăluit ce simți atunci când ești infect...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x