Antena Căutare

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită închiderea şcolilor pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită închiderea şcolilor din ţară pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus, precizând că această măsură a fost luată până acum de 13 ţări, printre care şi Italia.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că susţine necesitatea suspendării cursurilor tuturor unităţilor de învăţământ din România în vederea reducerii interacţiunii constante între copii şi, astfel, a riscului de multiplicare coronavirusului, amintând că acesta a curmat mii de vieţi la nivel mondial, iar în România există până în prezent 15 cazuri confirmate, iar alte zeci de persoane sunt suspectate că ar fi contractat virusul sau aflate în carantină. AEC a menţionat că, în 8 martie, autorităţile române au anunţat o serie de măsuri adoptate în încercarea de a evita răspândirea virusului nou-apărut, printre acestea numărându-se şi elaborarea unei proceduri de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ în care este confirmat un caz de COVID-19. "În cadrul aceleiaşi zile, a fost anunţată măsura prin care sunt interzise întrunirile publice cu peste 1000 de oameni în vederea reducerii riscului de transmitere a virusului de la un individ la altul în cadrul unor colectivităţi. De asemenea, o serie de universităţi de medicină au anunţat suspendarea cursurilor, chiar dacă nu a fost confirmat vreun caz de Coronavirus în cadrul respectivelor unităţi de învăţământ universitar. Or, dacă corelăm prevederile măsurii luate cu faptul că într-o unitate de învăţământ gradul de interacţiune între elevi şi, implicit, riscul de contaminare este ridicat, ei aflându-se într-o colectivitate, unele dintre şcoli şi licee având peste 1000 de elevi şcolarizaţi, putem sesiza necesitatea suspendării cursurilor tuturor unităţilor de învăţământ înainte ca acestea să aibă confirmat un nou caz”, se arată în comunicat. Asociaţia Elevilor spune că printr-o astfel de măsură este prevenită răspândirea virusului prin faptul că persoanele infectate, cei care prezintă simptome şi, în special, cazurile asimptomatice, nu ajung în contact cu colegii lor sau cu cadrele didactice şi nu transmit virusul mai departe, precizând că această măsură a fost adoptată până în prezent de 13 ţări, printre care şi Italia. "Aşadar, Asociaţia Elevilor din Constanţa solicităm Comitetul naţional special pentru situaţii de urgenţă şi Guvernului României să înceapă demararea procedurilor în vederea suspendării cursurilor tuturor unităţilor de învăţământ. Uşurinţa răspândirii unui virus în cadrul unei unităţi de învăţământ este alarmantă şi în cazul unei banale gripe de sezon, or, în cazul virusul ce a pus în alertă întreaga populaţia globului, pericolul este iminent”, a mai spus sursa citată. Şi Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi afirmă că autorităţile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea şcolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situaţii de criză, ci permanent.

Sursa : news.ro

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Nu există motivul închiderii şcolilor. Fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele... A lovit cu maşina intenţionat o adolescentă de 14 ani, apoi a abandonat-o pe marginea drumului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x