Asociaţia Elevilor din Constanţa susţine că proiectul pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului pentru elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) susţine că proiectul de lege pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului elevilor, ci o amână cu încă un an, solicitând Executivului să deblocheze această situaţie în mod real, nu doar la nivel declarativ.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că proiectul de lege referitor la transortul elevilor, pe care Guvernul României îşi propune să îşi angajeze răspunderea, nu rezolvă problema în mod real.

“Scopul acestui proiect este inversarea fiecărei prevederi a OUG nr. 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice. Totuşi, conform proiectului în forma actuală, transportul judeţean va reveni în sfera serviciilor publice peste un an, în acest moment el fiind desfăşurat în continuare în regim comercial. Consiliile judeţene au obligaţia de a demara procedura de încheiere a contractelor de servicii publice cu operatorii de transport până la 31 decembrie 2020. Între timp, licenţele operatorilor sunt prelungite, astfel fiind amânată pentru încă un an rezolvarea problemei transportului elevilor şi al categoriilor dezavantajate, neexistând posibilitatea de a impune firmelor de transport obligaţia de a da reduceri sau de a practica toate traseele dintr-un judeţ, se arată în comunicat.

Astfel, AEC susţine că există şi posibilitatea unor măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte transportul.

“Printre acestea, se regăseşte atribuirea de urgenţă a contractelor de servicii publice. Astfel, prin acest lucru, consiliile judeţene ar putea acorda reduceri şi asigura transportul pe toate rutele inclusiv în anul în care se pregăteşte atribuirea normală”, a mai precizat sursa citată.

AEC a solicitat reprezentanţilor Guvernului să ia măsuri suplimentare privind transportul şcolar al elevilor, ”astfel încât transportul elevilor să fie deblocat în mod real, nu doar la nivel declarativ”.

Guvernul îşi asumă joi răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri