Antena Căutare

Astăzi, 15 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural

Astazi, 15 octombrie, sarbatorim Ziua Internationala a Femeilor din Mediul Rural. Aceasta zi vrea sa marcheze importanța femeilor de la tara care ajuta la economia rurala si la bunastarea familiilor lor.

Astăzi, 15 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural. Această zi vrea să marcheze importanța femeilor de la țară care ajută la economia rurală și la bunăstarea familiilor lor.

Ideea celebrării, în fiecare an, a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinţe a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, în septembrie 1995. Propunerile pentru organizarea unei astfel de zile au venit din partea mai multor organizaţii: Federaţia Internaţională a Producătorilor Agricoli (IFAP), Asociaţia mondială a femeilor din zona rurală (ACWW), Reţeaua Asociaţiilor femeilor africane din zona rurală (NARWA) şi Fundaţia Summitul Mondial al Femeilor (WWSF).

Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural în România

Prima Zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată la 15 octombrie 2008. Instituită de Adunarea Generală prin Rezoluţia 62/136 din 18 decembrie 2007, această zi recunoaşte "rolul critic şi contribuţia femeilor din mediul rural în consolidarea dezvoltării rurale, a agriculturii, îmbunătăţirea securităţii alimentare şi eradicarea sărăciei rurale".

Femeile din mediul rural suferă în mod disproporţionat de sărăcie şi se confruntă cu forme multiple de discriminare, violenţă şi nesiguranţă. Cincisprezece ani de eforturi în Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) au produs doar îmbunătăţiri marginale în situaţia femeilor din mediul rural.

Având în vedere că 76 la sută din populaţia cea mai săracă trăieşte în zonele rurale, asigurarea accesului femeilor din mediul rural la resursele producţiei agricole contribuie la reducerea foametei şi a sărăciei în lume şi atribuie femeilor din mediul rural un rol important pentru succesul noii Agende de Dezvoltare Durabilă până în 2030, conform www.un.org.

Sură:agerpres.ro

Calcul vârstă pensionare. Pensionar sau asistat social? Unde te încadrezi în funcție de vechime... FOTO| Plan Roşu de Intervenţie în Vaslui, după ce un TIR şi două autoturisme s-au ciocnit! Victimele sunt încarcerate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x