Antena Căutare

Atentat in Postavaru

Primaria Brasov urmeaza sa defriseze aproximativ 40 de hectare de padure pentru amenajarea unor partii de schi, dar si a unui lac de acumulare necesar producerii zapezii artificiale pentru practicarea sporturilor de iarna. Vor fi investiti 25 de milioane de euro, dar nu s-a intocmit nici un studiu in ceea ce priveste impactul asupra mediului, mai ales ca in zona exista si arii protejate.


Lacul de acumulare va avea o suprafata de 1,4 hectare si va fi situat in Poiana Ruia, la o altitudine de 1.490 metri. Aici vor fi captate toate apele curgatoare din zona. De ce este necesar acest lac de acumulare? Pentru ca zapada in ultimul timp nu prea mai este, apa lacului urmand sa alimenteze instalatiile care produc zapada artificiala. Consilierii au mai decis ca responsabili cu marea defrisare vor fi primarul Brasovului si Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt RA, care tine tot de primarie.

Dupa ce hotararea de consiliu a fost aprobata, autoritatile brasovene s-au razgandit in privinta suprafetei de padure ce va fi scoasa din fondul forestier. Purtatorul de cuvant al primariei, Sorin Toarcea, a precizat ca din fondul forestier vor fi scoase doar 25 de hectare de teren, care este oricum proprietatea municipiului Brasov.

URMARIRE PENALA
In schimb, Ministerul Mediului nu este de acord cu afacerea planuita de brasoveni. Danut Iacob, seful Directiei Politici si Strategii in Silvicultura, a precizat ca Primaria Brasov avea si are obligatia de a cere un aviz de mediu de la minister pentru scoaterea terenului respectiv din fondul forestier. Dar, pana acum, reprezentantii primariei nu s-au obosit sa faca acest demers, pe principiul ca daca ceva imi apartine, fac ce ma taie capul.

Primaria Brasov anuntase la sfarsitul lui iunie, anul trecut, ca pune la bataie aproape 25 de milioane de euro pentru: amenajarea unui lac de acumulare, reabilitarea si extinderea domeniului schiabil, construirea unor instalatii noi de transport pe cablu si dezvoltarea infrastructurii conexe. Aceasta decizie a fost luata dupa ce in urma discutiilor dintre Scripcaru si Udrea, Ministerul Turismului a decis sa finanteze proiectul primariei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Tragedie: Doi muncitori au murit in Gorj in urma exploziei unei conducte de gaze... Romania: Apa cu portia, in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x