Antena Căutare

Atenţie în perioada reducerilor de Black Friday! Poți rămâne fără niciun ban în cont

Perioada reducerilor de Black Friday vine la pachet şi cu atacurile infractorilor cibernetici. Cu 9 la sută mai multe fata de alte luni ale anului, spun specialistii.

Perioada reducerilor de Black Friday vine la pachet şi cu atacurile infractorilor cibernetici. Cu 9 la sută mai multe fata de alte luni ale anului, spun specialistii.

Adepţii cumpărăturilor online sunt avertizaţi să nu işi introducă datele bancare pe site-uri care nu prezintă încredere. Spre exemplu, în ultimul trimestru al anilor 2014 si 2015, fraudele informaţiilor bancare, fenomen cunoscut şi sub denumirea de PHISHING, au crescut cu nouă la suta faţă de alte luni. Experţii de la Kaspersky Lab, companie specializată în produse antivirus şi de securitate, au prezentat şi o statistică îngrijorătoare în acest sens.

In anul 2014 peste o treime din atacurile cibernetice erau atacuri te tip phishing. Cele mai multe dintre aceste atacuri au fost semnalate la sfarsit de an, în jurul sărbătorilor de iarnă.

In 2015, peste 34 la suta dintre toate atacurile de phishing au fost financiare. Si aproape jumatate dintre acestea au fost inregistrate in aceasta perioada a anului. Mai exact de Black Friday, ori in preajma Craciunului si Revelionului.

Si cum statisticile devin din ce in ce mai ingrijoratoare, nu este de mirare ca tot specialistii au descoperit recent un intreg magazin online FALS. Infractorii cibernetici se ascundeau sub reclamele care anuntau reduceri cu ocazia Black Friday.

In acest conditii, adeptii cumparaturilor online sunt avertizati sa nu se increada in link-uri suspecte si nici sa nu isi introduca datele bancare pe site-uri care nu prezinta incredere

Temperaturile au scăzut brusc! Nou cod galben de viscol și ninsori emis de meteorologi... La București, ningeee! Vine iarna în toată țara? Meteorologii au răspunsul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x