Antena Căutare

Atenție! Încep tratamentele împotriva căpușelor! Ce simptome te trimit imediat la medic

Primăria Capitalei anunţă că începe mai devreme campania de aplicare a tratamentelor pentru combaterea căpuşelor, care se făcea de obicei în perioada mai-iunie. Ce trebuie să afle cetățenii despre aceste tratamente?

Atenție! Încep tratamentele împotriva căpușelor! Ce simptome te trimit imediat la medic Galerie
Când se stropesc parcurile cu soluții împotriva căpușelor

Primăria Capitalei anunţă că începe mai devreme campania de aplicare a tratamentelor pentru combaterea căpuşelor, care se făcea de obicei în perioada mai-iunie. Ce trebuie să afle cetățenii despre aceste tratamente?

Aplicarea tratamentelor pe spaţiile verzi din Bucureşti a început luni şi va continua până în 10 aprilie, având în vedere condiţiile meteo din ultima perioadă.

Primăria municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Protecţia Plantelor, a devansat campania de aplicare a tratamentelor fitosanitare pentru combaterea căpuşelor, pentru a preîntâmpina dezvoltarea populaţiei de căpuşe, având în vedere condiţiile meteorologice din ultima perioadă şi evoluţia temperaturilor diurne, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituţie.

CÂND SE APLICĂ TRATAMENT ÎMPOTRIVA CĂPUȘELOR

Astfel, în perioada 1-10 aprilie, în intervalul orar 22.00 - 6.00, se vor efectua tratamente de combatere a acestor insecte de pe spaţiile verzi aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti, conform prevederilor legale, buletinelor de avertizare ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Planificării executării tratamentelor fitosanitare.

Atenție! Încep tratamentele împotriva căpușelor! Ce simptome te trimit imediat la medic

Când încep tratamentele împotriva căpușelor

INDICAȚII ÎN CAZUL CONTACTULUI CU SUBSTANȚELE FOLOSITE

Substanţele folosite vor fi Solfac EW 50 și K`Othrine Profi EC 250. Specialiștii recomandă oamenilor să fie precauți. Imediat după stropire se recomandă evitarea contacului cu respectivele substanțe. Atenție, așadar, la copiii care se joacă în iarbă sau la animalele de companie.

In cazul stropirilor accidentale ale pielii, se vor spăla imediat cu apă şi săpun zonele afectate. In cazul stropirilor accidentale ale ochilor sau mucoaselor, se vor spăla imediat cu multă apă rece zonele afectate.

In cazul suspiciunii de intoxicare prin inhalare, ingestie sau contact accidental al pielii, ochilor sau mucoaselor cu produsul sau cu soluţia de lucru se va consulta In cazul in care apar stari de rau (greata, ameteli, stari de lesin, palpitatii, simptome de otravire, dificultate la respirare etc) se recomandă imediat un medic.

Atenție! Încep tratamentele împotriva căpușelor! Ce simptome te trimit imediat la medic

Ce trebuie să afle bucureștenii despre tratamentele împotriva căpușelor

UNDE SE APLICĂ TRATAMENT ÎMPOTRIVA CĂPUȘELOR

Astfel, în ceea ce priveşte parcurile din Capitală, luni au fost aplicate tratamente în Herăstrău Nou, Herăstrău Vechi, iar marţi se continuă că Mioriţa, Regina Maria, Venus, parcul Nicolae Iorga, L. Kazzavillan, Casa Presei Libere, Cireşoaia, Bazilescu, Băneasa, Kiseleff, Cişmigiu, Bordei, Floreasca.

Miercuri, vor urma Circul de Stat, 8 Mai, Obor, Păsărari-Closani, Morarilor, Ciocârliei-Sf. Pantelimon, Lunca Florilor, Sticlăriei-Vergului, Plumbuita, Cinema Floreasca, Ion Creangă, Ioanid-Icoanei, Motodrom, iar joi - Pantelimon, IOR, A. I. Cuza, Titanii, Petraşcu, Orăşelul Copiilor, Naţional, arată cei de la news.ro.

Săptămâna viitoare vor fi aplicate tratamente în Tineretului, Carol, Lumea Copiilor (8 aprilie), Eroilor, Municipal, Ferentari, Operei, Elefterie, Humuleşti, Izvor, Pecineaga, Crângaşi, Sebastian, Păcii, 1 Decembrie, Unirii, Giulescu, Romniceanu (9 aprilie), Politehnica, Drumul Taberei, ANL Brâncuşi (10 aprilie).

Ce se întâmplă în realitate cu Cristi Borcea. Apropiații omului de afaceri au dezvăluit motivul internării!... Povestirile bătrânei de 83 de ani concediată de la școala din Gorj: „Când vin copilașii la școală îi întreb câte degete ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x