Antena Căutare

Atentie la diabetul la copii!

Diabetul netratat poate duce la probleme mult mai grave si, in final, chiar la deces. In ultimii ani medicii romani spun ca diabetul are o incidenta din ce in ce mai mare la copii. Vinovata? Mancarea fastfood, care duce la obezitate.

In ultimele doua decenii, practic dupa anul 1990, incidenta cazurilor de diabet la copii in Romania a crescut de trei ori, numar considerat urias de catre medici. Iar previziunile sunt negre: in anul 2030 numarul copiilor romani bolnavi de diabet va fi mai mare cu 50% fata de cel din prezent.

Copiii iubesc dulciurile si fastfoodul, iar cei mai multi parinti cedeaza rugamintilor si le permit acestora un consum ridicat de astfel de produse, uneori nelimitat. Si astfel apare obezitatea si ca efect negativ, diabetul. Practic, insulina din corpurile micutilor nu-si mai face bine efectul, aparand diabetul.

Doctorii spun chiar ca in ultimul timp au inceput sa apara cazuri de diabet chiar si la copii de un an sau de 2 ani, fata de prima perioada considerata de debut pana acum, aceea de 4-6 ani.

Medicii recomanda parintilor sa nu bagatelizeze diagnosticul de diabet si sa urmeze sfatul medical in legatura cu alimentatia care trebuie urmata.

Vacanta la tara? De ce nu...... Politistii, primii care incalca regulile de circulatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x