Antena Căutare

Atenţie la reducerile de sezon! Preţurile neobişnuit de mici pot ascunde, de fapt, falsuri grosolane

Sezonul reducerilor poate deveni pentru mulţi dintre noi o adevărată capcană. Sub semnul preţurilor mici stau de multe ori.produse contrafăcute. Reducerile de peste 70% sunt de fapt cel mai bun indiciu în depistarea falsurilor.

Sezonul reducerilor poate deveni pentru mulţi dintre noi o adevărată capcană. Sub semnul preţurilor mici stau de multe ori.produse contrafăcute. Reducerile de peste 70% sunt de fapt cel mai bun indiciu în depistarea falsurilor. Dar cumpărătorul trebuie să verifice şi ţara de provenienţă, calitatea materialului sau numele şi sigla brandului.

Indiferent de model sau de material, mai toate hainele vândute într-un complex din Capitală au în comun acelaşi lucru: poartă siglele unor firme faimoase în toată lumea. Când întrebăm însă dacă sunt originale, răspunsul e mereu la fel.

Preţul este de trei ori mai mic în cazul produselor contrafăcute. Vânzătorii invocă deseori reducerille de sezon, însă autorităţile atrag atenţia că promoţiile pot fi doar un paravan pentru o marfă de proastă calitate.

Pericolele sunt şi mai mari când vorbim despre cosmetice sau jucării. Traficul de produse contrafăcute înfloreşte în fiecare an în România.

Cel mai des, produsele contrafăcute din România provin din China sau din Turcia. Ajung în ţara noastră fie pe mare, fie pe la granița cu Bulgaria.

Misiunea devine însă mult mai grea când vorbim despre cumpărăturile online. Acolo, produsele sunt de obicei însoţite de fotografii profesionale şi de descrieri atrăgătoare.

Anul trecut, la frontiere, au fost de două ori mai multe infracţiuni cu produse contrafăcute decât în 2017.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Ministrul Muncii face primul anunț din 2019 despre legea pensiilor. Calendarul majorărilor și noile sume primite de pens... Acum s-a aflat! Detaliul neștiut despre cei doi tineri morți în accidentul de la Sibiu. Familia a dezvăluit adevărul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x