Atenţie la sobele din locuinţe, pot fi un ucigaş tăcut! Peste 500 de locuinţe au fost distruse de incendii

Zeci de oameni au murit numai în ultima lună din cauza instalaţiilor de încălzire defecte, improvizate sau necurăţate. Ultima tragedie: o fetiţă de doar 12 ani din Vâlcea a fost găsită fără suflare în această dimineaţă în camera în care dormea. Fratele ei a fost salvat în ultima clipă.

În camera copiilor, fără ca nimeni să observe, soba a fost ca o bombă cu ceas. De câteva zile, ucidea mocnit. Ieri, fata de 12 ani a spus că o doare capul şi a acuzat dureri în piept. Mama a dus-o imediat la medicul de familie.

Puţin după ora 9 aseară, fratele fetei a început şi el să se simtă rău. De la sobă totul! De la monoxidul de carbon! Având termopan şi uşă şi geam, automat nu a fost aerisire.

La ora 6 azi-dimineaţă, copila zăcea inconştientă, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Autorităţile atrag atenţia că tragediile de acest fel sunt tot mai multe o dată cu sosirea sezonului rece. 30 de oameni au murit în ultimele săptămâni şi alţi 57 au fost răniţi. Un tip aparte de situație cu care ne confruntam in aceasta perioada consta in intoxicarile cu monoxid de carbon.

Cele mai multe probleme apar din cauza instalațiilor de încălzire defecte sau improvizate. Numai în ultimele şase săptămâni, peste 500 de locuinţe au fost distruse de incendii din cauza nerespectării recomandărilor pompierilor ca instalaţiile de încălzire să fie verificate şi curăţate anual.

Parteneri
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele toride de vară, îți recomandăm rețeta Gazpacho, o rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă. Se preparată din legume crude, predominante fiind roșiile.
Catine.ro
Ultimele știri