Antena Căutare

Atenție la vacanțele ieftine, anunțurile pot conține adevărate capcane! Taxele de aeroport pot costa cât tot sejurul

Super ofertă în Grecia, şapte nopţi, 300 de euro, fără taxe de aeroport. Este anunţul care îi trage în capcană pe turiştii care vânează vacanţe la preţuri mici. Aceştia ajung să plătească, însă, mai mult decât cazarea şi transportul la un loc pe taxele de aeroport.

Super ofertă în Grecia, şapte nopţi, 300 de euro, fără taxe de aeroport. Este anunţul care îi trage în capcană pe turiştii care vânează vacanţe la preţuri mici. Aceştia ajung să plătească, însă, mai mult decât cazarea şi transportul la un loc pe taxele de aeroport.

Septembrie, transport avion din Bucureşti, camera standard. Preţul standard porneşte de la 467 de euro, plus taxele de aeroport de 95 de euro de persoană. Adică o taxa cât două zile de concediu. Aşa că o familie trebuie să-şi cântărească bine bugetul înainte să spună da.

Oficialii spun că, în mod normal, taxa de aeroport nu ar trebui să depăşească 25 de euro în cazul charterelor. Aceste taxe prezentate de către agenţiile de turism ascund, de fapt, nişte taxe ale companiei aeriene, taxe suplimentare de securitate, supra taxă de carburanţi, şi altele care uneori sunt prezentate drept taxe de aeroport.

Astfel, o familie de patru persoane ajunge să plătească pentru o vacanţă ieftină la prima vedere, de 300 de euro, peste 400 de euro doar taxe de aeroport pentru toţi membrii familiei.

INFO: Probabil aţi găsit, la unele agenţii de turism, ultramegasuperoferte, la care preţului promovat i se adăugau, nevinovat, "taxe de aeroport" de 90, 100 sau chiar 135 de euro. Hai să va dezvălui crudul adevăr: nu există taxe de aeroport de 100 euro!! Acestea se ridică, de cele mai multe ori, la 10-20, rareori spre 25 de euro per pasager îmbarcat. Adică, la o călătorie dus-întors,maximum 40-50 de euro. Restul, până la sută-şi-ceva sunt de fapt diverse taxe ale companiei aeriene - de securitate, de combustibil, etc. Unii, mai "corecţi" zic "plus taxe" şi gata, au scăpat! Cei cu "taxe de aeroport cadou" sunt deja aproape corecţi, cu menţiunea că, aşa cum probabil bănuiaţi, taxele sunt incluse în preţul final!

Un alt scandal zguduie Biserica Română din temelii! Preotul Gabriel aka GABI VITEAZĂ, manager la Arhiepiscopia Tomisului... Incidente violente la vizita premierului Ungariei în România. O femeie a fost agresată de mai mulţi bărbaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x