Antena Căutare

Atenţie părinţi! Copiii nevaccinaţi ar putea fi refuzaţi la şcoală!

Copiii nevaccinaţi ar putea să nu mai fie acceptaţi la şcoală, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii. Documentul , care nu a fost încă postat pe site-ul oficial al instituţie, se vrea un răspuns la campaniile anti-vaccinare din mediul online.

Copiii nevaccinaţi ar putea să nu mai fie acceptaţi la şcoală, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii. Documentul , care nu a fost încă postat pe site-ul oficial al instituţie, se vrea un răspuns la campaniile anti-vaccinare din mediul online. Informaţia a fost făcută publică de către Alexandru Rafila, consilier în Ministerul Sănătăţii şi preşedinte al Societăţii Române de Microbiologie, în cadrul unei intervenţii televizate

Rafila a mai precizat că părinţii care se opun vaccinării vor beneficia de consiliere pentru a lua cea mai bună decizie. Consilierul a explicat de ce este important ca oamenii să înţeleagă de ce imunizarea oferă protecţie individuală copilului, dar şi colectivităţii în acesta îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, Rafila a menţionat că legea prevede anumite vaccinuri, iar refuzul lor devine o încălcare de ordin legislativ. Prin vaccine, pot fi evitate afecţiuni grave, precum: difteria, tetanosul, poliomielita, sau chiar hepatita B.

Ce postează pe Facebook părinţii care se opun vaccinului

Părinţii anti-vaccinare cred că actual propunere legislativă încalcă dreptul fundamental la educaţie, adică este neconstituţională. Potrivit acestora, Articolul 32 din Constituţia României, stipulează că: "Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare ".

Veste senzaţională pentru elevii din România! Pe lângă alocaţie, vor mai primi încă 55 de lei în plus! Ce trebuie să fac... Schimbări de ultimă oră în ÎNVĂŢĂMÂNT! Sunt afectate direct toate GRĂDINIŢELE şi ŞCOLILE din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x