Antena Căutare

Atenție, români! Ce se întâmplă cu referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție

Informația momentului pentru români! Ies la iveală noi detalii despre controversatul referendum pentru redefinirea familiei! Ce au decis autoritățile și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Informația momentului pentru români! Ies la iveală noi detalii despre controversatul referendum pentru redefinirea familiei! Ce au decis autoritățile și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Controversatul referendum pentru redefinirea familiei va avea loc în decursul a două zile. Este decizia pe care Executivul ar fi trebuit s-o ia astăzi, într-o şedinţă extraordinară de guvern. Întâlnirea a fost, însă, amânată.

Mâine va fi reluată această şedinţă de Guvern, amânată astăzi din motive tehnice, întrucât decizia Curtii Constitutionale prin care dă undă verde Legii de modificare a Constitutiei nu a fost publicată încă oficial.

Ca referendumul sa poate fi de doi zile, Guvernul trebuie să modifice actuala lege, care prevede că ziua scrutinului este duminica.

După adoptarea acestui act normativ, Executivul trebuie să hotarasca si zilele în care va avea loc consultarea populară, dar şi orele între care se va desfăşura procesul de votare. Vă reamintesc că românii sunt chemaţi la vot, pe 7 octombrie, să spună dacă sunt sau nu de acord cu redefinirea familiei în Constituţie, în sensul căsătoriei liber consimţite între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, cum este definită în prezent.

Potrivit unor surse, referendumul va costa aproximativ 100 de milioane de lei, iar banii ar fi prevăzuţi în rectificarea bugetară.

O mamă din Timişoara a devenit vedetă! Ce a făcut femeia ca să își vadă fiul urcat în autobuz (VIDEO)... Avertisment de la ANCOM. Toți românii care au asemenea aparate electrice în casă, VOR FI AMENDAȚI cu sume uriașe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x