Antena Căutare

Atentie unde faceti gratarul! Ministerul Mediului anunta controale in zonele "traditionale" de picnic

Ministrul Mediului, Korodi Attila a anuntat controale ample in zonele "traditionale" de picnic din intreaga tara, in zilele libere de 1 Mai, pentru a verifica respectarea Legii picnicului si a-i descuraja pe cei care nu isi strang gunoaiele, chiar daca statisticile arata lipsa spatiilor special amenajate in acest scop. El a subliniat insa ca nu vor fi date amenzi, decat in cazul in care cei prinsi in neregula nu se vor supune cerintelor echipelor de control.

"Stim cu totii ca in aceasta perioada cei mai multi dintre romani aleg sa se bucure de zilele libere in jurul gratarelor, in mijlocul naturii, alaturi de familie. Acest mod traditional de a petrece intrarea in sezonul cald coincide pentru autoritatea de mediu cu o intensificare a activitatii de control in teritoriu. Obiectivul acesteia este de a monitoriza buna desfasurare a activitatii de picnic, cu scopul final de protectie a naturii. Am decis sa intensificam controalele, pentru ca experientele anilor trecuti arata ca, in urma unor astfel de momente, cantitatile de deseuri menajere aruncate in rauri, lacuri sau paduri cresc considerabil", a declarat ministrul Korodi Attila.

"Realitatea Romaniei de astazi este ca suferim un deficit la capitolul amenajarii spatiilor de picnic si al dotarii acestora cu cele necesare: containere dedicate colectarii selective a deseurilor, amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului, toalete ecologice. Aici autoritatile locale au de lucru in perioada urmatoare. (...) Dar cum stim, de la promulgarea Legii picnicului pana la aplicare este cale lunga in multe cazuri! Nu-mi doresc intarzierea reactiei autoritatilor locale in aceasta privinta. Este si motivul pentru care le-am solicitat oficial ca, pana in data de 30 mai, sa ne furnizeze lista locurilor destinate camparii sau activitatilor de picnic", a adaugat ministrul.

Controalele anuntate de ministrul Korodi vor fi realizate, dupa un plan intocmit in acest sens, de peste 460 de echipe ale autoritatii de mediu numai in perioada 28 aprilie - 1 mai. Dintre acestea, o suta de echipe apartin Garzii Nationale de Mediu, 318 sunt echipe de control ale Romsilva si 42 sunt de la Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare.

Foto: Intactimages

ANOFM: Topul judetelor cu cei mai multi someri din mediul privat: Bucuresti, 64%... Trupul neinsufletit al lui Luca Calinescu, adus in tara: Va fi inmormantat la Cernica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x