Antena Căutare

Atenţionare de călătorie emisă de MAE - Ploi torenţiale, inundaţii şi vânt, în Spania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde în aceste zile sunt aşteptate vânt puternic şi ploi torenţiale, care pot provoca inundaţii. Circulaţia trenurilor şi zborurile ar putea fi afectate.

Potrivit MAE, în perioada 20-22 decembrie, întreaga Peninsulă Iberică va fi afectată de un sistem atmosferic extrem de puternic, cu ploi torenţiale, iar vântul va sufla în rafale de până la 120 km/oră. Pe alocuri, cantitatea de apă acumulată în urma ploilor va putea duce la inundaţii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în Spania să se informeze în permanenţă asupra condiţiilor atmosferice şi să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale.

De asemenea, se recomandă consultarea site-urilor oficiale ale companiilor de transport cu privire la orarul trenurilor şi al zborurilor, întrucât acestea ar putea fi afectate de condiţiile atmosferice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa : news.ro

30 DE ANI DE LA REVOLUŢIE - Compozitorul Dan Dediu: Suntem într-o prefacere şi mişcare permanente. Nu suntem o societate... Detalii de ultimă oră în cazul celor cinci fete dispărute în Dâmbovița. Polițiștii, pe urmele lor: ”Au fost date în cons...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x