Antena Căutare

Au crapat pietrele din cauza gerului! Termometrele au aratat -29 de grade la Intorsura Buzaului

Romania a tremurat azi noapte. Termometrele au aratat aproape -26 de grade la Intorsura Buzaului. Gerul a fost aprig si in restul tarii. Un adevarat test de rezistenta pentru oamenii care traiesc pe strazi. Pentru ca frigul sa nu-i rapuna pe cei care nu au un acoperis deasupra capului, politistii au plecat in cautarea lor. Sute de oameni au fost dusi in centre de ajutor.

La Intorsura Buzaului, termometrele aratau aseara -22 de grade, iar mercurul a continuat sa coboare, ajungand, spre dimineata, la -29 de grade.

Si restul tarii a tremurat. In Baia Mare, echipajele politiei locale au patrulat toata noaptea pe strazi in cautarea persoanelor fara adapost. O parte dintre oamenii gasiti pe strazi au avut nevoie si de ajutorul medicilor. In total, 55 de peroane au ajuns la Azilul de Noapte din Baia Mare.

In Capitala au fost -15 grade, o temperatura care le putea fi fatala oamenilor fara adapost, asa ca autoritatile i-au adunat in centre speciale.

“Obiectivul principal este sa-i adunam de pe strazi si parcuri. sunt 12 echipaje de politie locala care bat tot Bucurestiul”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Aproape 1.000 de persoane au fost aduse azi-noapte de pe strazile Bucurestiului numai intr-un centru din sectorul trei. Oamenii au primit aici haine de schimb, au facut o baie calda si apoi s-au putut culca in asternuturi curate.

Pe strazi, prin canale sau prin scari de bloc au cautat si politistii locali buzoieni. Toti oamenii strazi au fost dusi la Spitalul Judetean Buzau. In aceasta dimineata vor trebui sa plece.

La Iasi, doar o femeie de 74 de ani care dormea in scara unui bloc a vrut sa mearga la adapostul oferit de oamenii legii.

Si in zilele urmatoare, cand temeperaturile vor fi mult sub zero grade, oamenii legii vor merge sa stranga persoanele fara adapost de pe strazi.

Vine gerul Siberian! In aceasta noapte temperaturile vor ajunge la minus 26 de grade... Politistii din Ilfov au tras zece focuri de arma si au avariat doua masini ca sa puna mana pe doi talhari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x