Antena Căutare

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc. Cum pot solicita credincioşii un bilet de acces

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc în Bucureşti. De astăzi, credincioşii pot solicita biletul de acces pentru ceremonia de la Catedrala Sfântul Iosif. Cei care vor să fie cât mai aproape de Sfântul Părinte trebuie să se grăbească.

Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc în Bucureşti. De astăzi, credincioşii pot solicita biletul de acces pentru ceremonia de la Catedrala Sfântul Iosif. Cei care vor să fie cât mai aproape de Sfântul Părinte trebuie să se grăbească. Altfel, nu vor reuşi să intre în zona delimitată, unde Suveranul Pontif se va plimba cu papamobilul şi va saluta mulţimea.

Site-ul inscrieri.papalabucuresti.ro este platforma lansată astăzi de Arhiepiscopia Romano-Catolică pentru toţi credincioşii care vor să-l vadă pe Sfântul Părinte, în prima lui zi în România. Pe 31 mai, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

După înregistrarea datelor personale, utilizatorul va primi pe e-mail un cod de bare, pentru accesul în zona delimitată.

După datele personale se află cele obligatorii pentru forţele de ordine, atunci este nevoie de datele din buletin.

”Se vor adresa preoţilor sau parohului care îi vor ajuta să se înscrie pe liste. Pentru celelalte persoane din alte parohii, oricine poate veni aici la biroul de la Catderala Sfântul Iosif TAIE să vină să ceară ajutorul.”, spune Francisc Doboș, purtător de cuvânt ARCB.

Toate străzile din jurul Catedralei Sfântul Iosif vor fi foarte bine delimitate. Iar aria se va extinde în functie de numărul de persoane care se va înscrie la acest eveniment. Vorbim in primul rand despre strada Berthlot, Budișteanu, Calea Grivitei și Calea Victoriei.

Se aşteaptă în jur de 20 de mii de pelerini. Un număr mult prea mic dacă ne gândim că doar în sudul ţării există 60 de mii de romano-catolici şi alţi 10 mii de greco-catolici. La care se adaugă şi credincioşii ortodocşi, desigur.

În interiorul Catedralei, în schimb, vor intra doar delegaţiile oficiale din ţară, adică în jur de o mie de persoane. Papa Francisc va săvârşi, spre seară, Sfânta Liturghie în limba latină şi va ţine predica în limba italiană, tradusă, mai apoi, în limba română.

Înscrierile se pot face online până pe 30 aprilie.

Noi detalii despre socioloaga din Cluj care a întreținut, în repetate rânduri, relații intime cu un elev de 11 ani! Cum ... A fost introdusă o nouă materie în școli! E pentru prima dată când elevii învață despre așa ceva...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x