Antena Căutare

Au toaletă în curte, dar sunt conectaţi la Internet prin Wi-Fi. Se întâmplă în Botoșani

Au toaletă în curte, dar sunt conectaţi la Internet. Într-un sat fără apă şi canalizare din Botoşani, oamenii sunt la curent cu tot ce întâmplă online chiar şi atunci când sapă în grădină.

Au toaletă în curte, dar sunt conectaţi la Internet. Într-un sat fără apă şi canalizare din Botoşani, oamenii sunt la curent cu tot ce întâmplă online chiar şi atunci când sapă în grădină.

În secolul vitezei, canalizarea nu a ajuns încă în comuna Cristineşti. A ajuns însă Internetul. Localnicii nu mai ies la poartă, să stea de vorbă. Ştiu ce face fiecare, pe Facebook. Maria Joja ţine legătura cu fiicele plecate în străinătate, prin videocall.

Mariana Joja, mama: Având toate fetele plecate şi fiind singură de un an de zile, asta îmi alină dorul şi suferinţa. Când se întrerupe lumina, când nu merge ceva, sunt înnebunită. Sun, fac ceva ca să ţin legătura cu copiii.

Femeia şi-a făcut baie, dar apa este adusă în casă cu ajutorul unui hidrofor, de la fântâna din curte. Toaleta a rămas în spatele curţii.

Internetul de mare viteză a ajuns şi la vecinele ei care locuiesc într-o casă acoperită cu stuf.

Primarul a accesat fonduri europene în valoare de 15.000 de euro pentru dotarea zonelor rurale cu wi-fi.

Florentin Dorin, primar: Internetul este mult mai uşor de instalat, de implementat, dar un sistem de alimentare cu apă are costuri mari.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, unul din cinci români are toaletă în curte. Iar România e pe primul loc într-un top european, la acest capitol. În tot acest timp, două treimi dintre români au acces la internet acasă.

Citește mai mult pe Observator.tv!

3 minori din Bârlad au fost duși într-un centru de plasament la cererea copilei de 11 ani care a chemat Poliția să o sca... Pungile din plastic n-au dispărut din magazine şi pieţe, deși legea le interzice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x