Antena Căutare

30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE. Au trecut 30 de ani de când românii şi-au câştigat libertatea în stradă. În Timişoara şi în Bucureşti au loc evenimente care îi comemorează pe primii eroi ai Revoluţiei

Sunt 30 de ani de când, românii, au strigat pentru prima dată: libertate! La Timişoara, pe 16 decembrie 1989 s-a făcut primul pas spre a învinge regimul comunist.

30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE. Au trecut 30 de ani de când românii şi-au câştigat libertatea în stradă. În Timişoara şi în Bucureşti au loc evenimente care îi comemorează pe primii eroi ai Revoluţiei Galerie
30 de ani de la Revoluție

Atunci, acolo au căzut şi primii martiri. Sunt tot 30 de ani de când, nimeni nu a plătit pentru crimele din stradă. Astăzi, în parlament, într-o şedinţă solemnă, liderii politici au cerut dreptate şi adevăr.

„Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!" Este mesajul care a transformat revolta în revoluţie acum 30 de ani. Numai în Timişoara, 72 de oameni au plătit libertatea cu preţul vieţii, iar alţi 300 duc cu ei rănile acelor zile.

Primul foc de armă s-a auzit pe data de 16, la ora 16:00, în locul care avea să fie numit: Piaţa Libertăţii. Hotărârea oamenilor din stradă a fost mai puternică decât frica. Astăzi, la exact 30 de ani de atunci, supravieţuitorii şi rudele victimelor din Timişoara au ieşit din nou în stradă.

Eroii acelor zile au fost comemoraţi şi la Bucureşti. Într-o şedinţă solemnă, aleşii au adus un omagiu celor care s-au sacrificat pentru democraţie şi pentru alegeri libere. Timp de trei decenii nimeni nu a fost tras la răspundere pentru crimele Revoluţiei. Primul termen în acest dosar a fost. în urmă cu o săptămână. Cu toate astea, mai marii statului au vorbit astăzi despre adevăr şi dreptate.

Meteorologii sunt șocați! 2019 ar putea fi cel mai călduros an din istoria României... Atenție români! O nouă criză economică va lovi România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x