Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Aur, argint si bronz la Olimpiada Internationala de Chimie

Patru elevi romani au reusit o performanta uriasa, care ne face mandri. Au castigat o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, la Olimpiada Internationala de Chimie de din Washinton. Trei dintre elevi studiaza in capitala iar unul, in Calarasi. Alaturi de ei, au participat in competitie 282 de concurenti din 78 de tari.

Elevii din lotul olimpic al Romaniei au cucerit o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, desfasurata in perioada 21 - 29 iulie in SUA, la Washington, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Castigator al unei medalii de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), in timp ce medalia de bronz a fost castigata de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Calarasi), precizeaza MECTS.

Palmaresul este superior celui de anul trecut, cand elevii romani au obtinut trei medalii de argint si o medalie de bronz, potrivit sursei citate.

Recomandari