Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Aceasta este cea mai aglomerată stație de metrou din București! Numărul de călătorii într-un an, egal cu numărul de mașini din Capitală!

Cea mai aglomerată stație de metrou din București este Aurel Vlaicu. Aici au fost înregistrare anul trecut 8,1 milioane de călătorii, aproape egalând numărul de mașini din Capitală.

Aurel Vlaicu, cea mai aglomerată stație de metrou din București.

Potrivit unei analize Crosspoint pe baza datelor Metrorex, Aurel Vlaicu este cea mai aglomerată staţie de metrou din Bucureşti. Anul trecut au fost înregistrate aici 8,1 milioane călătorii, în creştere cu 46% faţă de 2014, când se clasa pe locul opt în topul staţiilor de metrou.

Aproape tot atâtea mașini au fost înrefistrate în București, la finalul anului 2018. Mai exact, 8,2 milioane de unități, conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Schimbările apărute în clasamentul celor mai aglomerate staţii staţii de metrou reflectă în special dezvoltarea segmentului de birouri în București. Astfel, creşterea de la Aurel Vlaciu este direct proporţională cu cea a stocului de birouri din zonă din ultimii ani, numărul de angajaţi din zonă ajungând în 2019 la peste 120.000.

Locul doi în topul celor mai aglomerate staţii este ocupat de Piaţa Sudului, urmată de Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii, pe locurile trei și patru.

În urmă cu şase ani, cea mai aglomerată staţie din Bucureşti era Piaţa Sudului, urmată de Piaţa Unirii şi Obor.

„Dacă în zone precum cele de nord şi de vest ale Bucureştiului creşterea numărului de călători este în primul rând o consecinţă a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creşterea semnificativă a traficului este cauzată de numărul record de proiecte rezidenţiale noi cu preţuri accesibile”, conform sursei citate.

Magistrala M2 de metrou care leagă sudul de nordul Bucureştiului continuă să fie cea mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această rută a scăzut cu 7%, în ultimii şase ani.

Pe de altă parte, singura magistrală ce a înregistrat o creştere a traficului de călători este M4, ca urmare a inaugurării în 2017 a două staţii noi, respectiv Laminorului şi Străuleşti.