Căutare Live

Autocamion cu nitrat de amoniu, rasturnat pe DN 22, in Tulcea. Exista pericol de explozie!

Un autocamion incarcat cu nitrat de amoniu tehnic s-a rasturnat, in aceasta dimineata, pe DN22 (E 87), in apropiere de localitatea tulceana Baia. Circulatia in zona a fost deviata.

"Intr-o prima faza au intervenit politistii locali din orasul Babadag si echipajul de pompieri voluntari pentru efectuarea perimetrului de siguranta. In momentul de fata, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervin pentru indepartarea pericolului aparut ca urmare a faptului ca o parte din incarcatura de nitrat de amoniu tehnic s-a scurs din rezervorul autocamionului", a declarat pentru Agerpres reprezentanta IPJ, Irina Lazar.

Politistii cerceteaza cauzele in care s-a produs evenimentul, soferul autovehiculului fiind internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea. "Din primele date pe care le detinem, in cabina soferului se mai afla o persoana care nu prezenta leziuni grave", a mentionat reprezentanta IPJ.

Tot o cisterna rasturnata, care era incarcata cu azotat de amoniu, a provocat in mai 2004 tragedia din localitatea buzoiana Mihailesti. Explozia camionului incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a fost comparata atunci cu un cutremur cu o magnitudine de 3 grade. 18 persoane aflate la fata locului au murit pe loc in explozie, iar alte 13 persoane au fost ranite.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

BAC-ul de toamna - Candidatii sustin proba scrisa la "Romana": Vezi SUBIECTELE!... Romania, locul I in Europa si locul II in lume, la Olimpiada Internationala de Geografie...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri