Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vești bune pentru mii de români. Autoritățile au mărit numărul de bilete gratuite de tratament balnear ce vor fi alocate în 2020

Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse probleme medicale ar putea să beneficieze, în 2020, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, bilete ce sunt acordate prin Casa Națională de Pensii Publice. Numărul propus de autorități este, însă, mai mare decât cel acordat în 2019. 

Vești bune pentru mii de români. Autoritățile au mărit numărul de bilete gratuite de tratament balnear ce vor fi alocate în 2020

Conform avocatnet.ro, ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, proiect ce prevede acordarea a 59.926 de bilete de tratament balnear pentru anul 2020 care vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, așa cum s-a procedat și în anul 2019.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de bilete de tratament vor putea obține unul singur, iar durata sejurului va fi de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile.

Distribuirea biletelor se va face de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii, iar pe lângă biletele acordate prin CNPP, alți operatori i ar putea oferi bilete pentru cei care dovedesc că au nevoie de tratament balnear. Numărul final se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

Potrivit site-ului CNPP, numai anumite categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament. Este vorba despre cei asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și despre cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Pentru a beneficia de biletele de tratament, persoanele în cauză trebuie să prezinte mai multe acte și anume:

  • cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • actul de identitate (copie);
  • talonul de plată a pensiei (original sau copie);
  • biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
Recomandari