Antena Căutare

Autoritatile avertizeaza: Cainii maidanezi devin mai agresivi din cauza caniculei

Caldura i-a facut pe cainii maidanezi sa fie mai agresivi ca pana acum. Daca pana luna trecuta Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din cadrul Primariei Capitalei primea maximum 7 telefoane pe zi in care li se cerea sa ridice cainii agresivi, acum numarul solicitarilor aproape s-a dublat. Si numarul celor muscati de maidanezi e in continua crestere.



De la inceputul anului si pana acum, numai la Institutul Matei Bals au ajuns peste 6.000 de oameni muscati.

Problema cea mai mare este ca jumatate din cainii maidanezi sunt bolnavi de leptospiroza. O forma usoara a leptospirozei este asa numita gripa de vara care dureaza aproximativ 4 zile. Exista insa si o forma severa a acestei boli care duce la o serie de complicatii.

In Capitala traiesc aproximativ 50.000 de caini fara stapan. Desi sunt sterilizati aproximativ 600 intr-o luna, numarul comunitarilor este in continua crestere.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Traian Igas: 30.000 de oameni din M.A.I. sunt angajati pe pile... Accident de munca in Hunedoara: O femeie a ars de vie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x