Antena Căutare

Autoritățile, decizie drastică după schela prăbușită în București! Au fost anunțate controale severe

Apar noi imagini dramatice cu schela care s-a prăbuşit seara trecută pe un bulevard circulat al Capitalei, în timpul unei furtuni violente. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie prins sub dărâmături deşi traficul pietonal nu era restricţionat în zona unde se făceau lucrări de consolidare.

Apar noi imagini dramatice cu schela care s-a prăbuşit seara trecută pe un bulevard circulat al Capitalei, în timpul unei furtuni violente. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie prins sub dărâmături deşi traficul pietonal nu era restricţionat în zona unde se făceau lucrări de consolidare.

În plus, mai mulţi şoferi au văzut cum uriaşa construcţie de metal se prăbuşeşte la câţiva metri de ei. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că schelele au fost montate de o firmă specializată care a respectat toate normele. Au găsit şi vinovatul: vremea

O furtună de vară a fost de ajuns ca schela uriaşă de câteva tone să se desprindă ca o coală de hârtie de pe blocul de şase etaje. Se prăbuşeşte apoi pe şosea la câţiva metri de maşini. Un şofer reuşeşte să frâneze în ultima clipă şi evită astfel o tragedie. Ca prin minune, pe strada din centrul Capitalei nu trecea niciun pieton. Pericolul a continuat şi după ce ploaia s-a potolit.

Citește și: Momentul în care o schelă de bloc s-a prăbușit în București, din pricina vântului puternic

Schela aparţine unei companii municipale a primăriei capitalei care se ocupă de consolidări. A fost montată însă de o firmă privată în decembrie 2018 pe faţada blocului cu bulină roşie. Angajaţii municipalităţii dau asigurări că lucrarea are toate avizele necesare şi sunt convinşi că schela a fost bine montată. Au găsit şi vinovatul: vremea.

”E montată de oameni specialiști în montaj schelă, care au documente de schelari, sunt documente făcute de procese verbale de recepție a schelei cu o comisie. Nu e nicio problemă, dar natura...nu putem să ne punem cu ea.”, a spus Linu Drăghici reprezentant Compania Municipala de Consolidare

Locatarii se plâng că nu au văzut muncitori în zonă de la montarea schelelor.

Autorităţile au ridicat doar o parte din schelă, susţin însă că nu mai e niciun pericol.

La un kilometru distanţă, pe bulevardul Regina Elisabeta, o altă schelă a fost la un pas să se prăbuşească. A rămas agăţată de un copac, aşa că pompierii au reuşit să o pună la loc, cu ajutorul unei macarale.

În timpul vijeliei, şase copaci au fost smulşi din rădăcină, iar două panouri publicitare au căzut peste maşini în Capitală. În urma incidentelor, aproape 50 de schele montate pe clădirile cu risc seismic vor fi verificate, anunţă Primăria Capitalei.

Bărbatul care a căzut în Lacul Morii a murit! Tânărul de 30 de ani s-a stins sub ochii iubitei lui... Pepenii românești ajung în piețe mâine! Cum îți dai seama dacă este copt bine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x