Antena Căutare

Autorităţile române recomandă evitarea călătoriilor în provinciile chineze afectate de coronavirus

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în China, având în vedere că există un focar de pneumonie virală (coronavirus) în provincia Hubei, localitatea Wuhan.

Totodată, ministerul reaminteşte că turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în China, în provinciile afectate de pneumonie virală (coronavirus), şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare.

Conform art. 13, alin. (3) din Ordonanţa nr. 2/2018 privind comercializarea pachetelor de servicii de călătorie, „Prin excepţie de la alin.(1), călătorul are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului, fără a plăti vreo penalitate de încetare în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare care se produc la locul de destinaţie sau în vecinătatea imediată a acestuia şi care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau care afectează semnificativ transportul pasagerilor la destinaţie”.

Prin circumstanţe inevitabile şi extraodinare se înţelege, conform art. 3, alin. (3) din Ordonanţa nr. 2/2018, “o situaţie care nu poate fi controlată de partea care invocă o astfel de situaţie şi ale cărei consecinţe nu ar fi putut fi prevăzute şi evitate chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile”.

Începând cu data de 27 ianuarie, comercializarea şi executarea pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Chinei este suspendată de către Ministerul Culturii şi Turismului din China printr-un ordin, în încercarea de a preveni şi ţine sub control răspândirea infecţiilor cauzate de coronavirus.

În acest sens, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din China face apel către furnizorii de servicii turistice interne şi internaţionale, printr-o scrisoare deschisă semnată pe 26 ianuarie, pentru acordarea de sprijin turiştilor în vederea recuperării sumelor achitate în cazul în care aceştia solicită anularea excursiei.

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong şi Consulatului General al României la Shanghai, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Sursa : news.ro

Demisii în masă într-un spital din România, din cauza coronavirusului: „Este vorba de toți medicii din Unitatea de Primi... Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă în spatele gratiilor? Celula „monstrului din Caracal” a fost verificată de șapte ori...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x