Autorul masacrului din Noua Zeelandă a filmat atacul şi a transmis LIVE! Reacția Facebook: ”Gândurile noastre se îndreaptă spre victime și familiile lor!”

 

Unul dintre autorii atacului din Christchurch, în urma căruia 49 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite, s-a filmat în timp ce se ducea la una dintre moschei. Mai mult, de atât, el a transmis Live, pe Facebook, în timp ce se îndrepta către moscheea Al Noor Mosque, iar reprezentanții companiei au reacționat imediat. 

Atac armat în Noua Zeelandă. O fetiță româncă, printre cei blocați în școli: ”A sunat alarma. Nu se știa ce s-a întâmplat”

Astfel, la scurt timp după ce s-a aflat că unul dintre atacatori, un australian în vârstă de 28 de ani, a transmis în direct momentul în care se îndrepta spre moschee, reprezentanții Facebook au reacționat și au declarat că vor elimina contul de socializare al acestuia cât mai repede. 

De asemenea, reprezentanții Facebook au transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului teribil ce a avut loc în Noua Zeelandă.

Atacuri armate la moschei din Noua Zeelandă. Mai multe persoane au fost ucise

 ”Gândurile noastre bune sunt îndreptate în aceste momente către victime, către famiile lor și către comunitatea afectată de acest act oribil.”, a declarat Mia Garlick, reprezentată Facebook în Australia și în Noua Zeelandă, potrivit Business Insider. 

De asemenea, aceasta a precizat că la scurt timp după ce Poliția i-a alertat cu privire la existența acestui clip prezent pe rețelele de socializare, conturile de Facebook și Instagram ale acestuia au fost eliminate. 

Bărbatul, care s-a identificat ca fiind ”Brenton Tarrant”, a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină. El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. El avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe