Antena Căutare

Autostrada Soarelui va fi finalizata cu o luna inainte de termen

Autostrada spre mare este aproape gata. Soferii vor putea circula dintr-un capat in celalalt pe cate doua benzi pe fiecare sens, fara tronsoane blocate. Autostrada Zapezii, in schimb, ramane inca la nivel de proiect.

Pe tronsonul de 20 de kilometri de la Cernavoda la Constanta, lucrarile sunt pe ultima suta de metri. Portiunea pe care se circula acum pe un sigur sens va fi finalizata cu o luna mai devreme decat termenul fixat prin contract. Deocamdata, cu restrictii de viteza de 100 de kilometri la ora. Mai trebuie amplasate panourile de protectie si semnele de circulatie, dar si amenajate parcarile.

In acest moment, se lucreaza inca si la spatiile de parcare, la amplasarea benzinariilor, a toaletelor sau a telefoanelor de urgenta, de care este mai mult decat nevoie atunci cand te afli pe autostrada Soarelui.

Pentru benzinarii mai avem de asteptat. Compania de Drumuri trebuie sa organizeze o licitatie separata.

Cei din zona montana nu sunt la fel de norocosi. Autostrada Zapezii, de la Comarnic la Brasov ramane inca la stadiul de proiect. Tronsonul de 58 de kilometri va fi scos la licitatie abia anul viitor. Oficialii spun ca vor folosi informatiile din studiul de fezabilitate care a expirat. Potrivit acestuia, proiectul a fost evaluat la peste 3,3 miliarde de euro.

Deocamdata, reprezentantii Companiei de Drumuri abia au reusit sa acopere deszapezirea de anul acesta. O parte din contracte au fost atribuite prin proceduri speciale, pentru ca nicio firma nu se prezentase initial la licitatii. Deszapezirea pentru 2012-2013 va costa aproape 100 de milioane de euro.

Un avion cargo a aterizat de urgenta pe Aeroportul Otopeni... Statiunea Poiana Brasov, ocupata in proportie de 100% de Sarbatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x