Autostrada Transilvania, doi ani fara nici un tronson nou dat in folosinta

2012 este al doilea an consecutiv in care Romania nu reuseste sa inaugureze niciun tronson din Autostrada Transilvania, iar cei 52 de kilometri au costat cat jumatate din fondurile pentru totalul de 415 kilometri, informeaza Mediafax.

Dupa cei 10 kilometri inaugurati in 2010, guvernantii nu au reusit sa finalizeze niciun tronson din Autostrada Transilvania, o lucrare care trebuia finalizata in opt ani, dar dupa aproape zece ani de la inceputul ei nu are o data de finalizare certa.

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu compania americana Bechtel care trebuia executat pana cel tarziu in 2012. Pe fondul disputelor politice initiate de partidele care s-au succedat la guvernare si fara bani alocati de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat intr-un ritm lent, iar pana in prezent nu au fost executati decat 52 kilometri.

Pentru cei 52 de kilometri, statul roman a achitat 5,6 miliarde de lei, suma care reprezinta mai mult de jumatate din fondurile alocate intregului proiect. Dupa ce contractul cu Bechtel a fost renegociat, astfel incat compania americana sa finalizeze doar doua tronsoane deja incepute si celelalte sa fie scoase la licitaţie, guvernantii au promis ca in noiembrie 2012 va fi deschisa circulatia auto si pe tronsonul de autostrada Suplacu de Barcau-Bors.

Sursa: Antena3.ro

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri