Antena Căutare

Avalanșă de scumpiri de la 1 octombrie! Cresc prețurile la gaze, curent și carburanţi

Se scumpesc gazele şi curentul în prag de iarnă! În cinci zile, furnizorii cresc tarifele. Şi tot de duminică, dăm mai mulţi bani şi pe carburanţi. Încă 16 bani la litru, ca urmare a celei de-a doua tranşe a accizei.

Şase procente în plus la gaz, poate fi o sumă bunicică dacă factura sare de câteva sute de lei. Totuşi dacă, de exemplu factura noastră este de 100 de lei, după majorare, adică după întâi octombrie vom plăti 106 lei.

Asta a spus-o, răspicat, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi, practic, noi, românii nu avem ce face decât să plătim. Motivele sunt unele ce ţin de modificări ale pieţei de gaze naturala şi costuri mai mari de distribuţie ale furnizorilor. Cert este că noi vom plăti mai mult la gaz. Şi nu numai. Cu cinci procente creşte şi preţul energiei electrice, deci şi acolo facturi mai mari. Tot de pe întâi octombrie, mai precis de duminică preţul benzinei ar putea sări de cinci lei pe litru. De ce? Intră în vigoare a doua tranşă a accizei despre care am tot vorbit în ultima vreme, respectiv încă 16 bani pe litru. Această creştere a preţului carburanţilor am putea-o regăsi nu doar la pompă ci şi în costul alimenteleor, de exemplu.

Transportatorii vor creşte cheltuielile şi de aici s-ar putea majora şi preţurile la raft.

Transferul contribuţiilor în sarcina angajaţilor, efecte în lanţ. Vor crește amenzile și chiriile, dar asta nu este tot... Alertă în toată ROmânia. Școală din Teleorman închisă de un focar de tuberculoză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x