Antena Căutare

Aventură pe Transalpina! Cea mai înaltă şosea din România este plină de turişti

Cea mai frumoasă amintire din concediul de vară poate veni de pe Transalpina. Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa şi cea mai înaltă şosea din România este plină de turişti încă din iunie.

Cea mai frumoasă amintire din concediul de vară poate veni de pe Transalpina. Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa şi cea mai înaltă şosea din România este plină de turişti încă din iunie.

Transalpina este şoseaua din România cea mai aproape de nori. Pornim la drum pregătiţi pentru adrenalină. Serpentinele ni se dezvăluie spectaculos. Urcarea începe din localitatea Novaci şi, chiar de la început, te întâmpină peisaje de o frumuseţe ameţitoare.

Cel mai înalt punct este la Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Acolo, chiar şi în plină vară, temperaturile pot fi şi cu 15 grade mai scăzute decât la baza muntelui. Aşa că prima regulă pentru turişti e să aibă şi ceva haine mai groase la ei.

Iar pregătirea poate începe cu un răsfăţ culinar, pentru a încarca bateriile pentru drum. Pensiunile de pe traseu sunt vestite pentru mâncarea tradiţională, preparată cu ingrediente locale.

Aerul tare de munte şi masa copioasă pot să ne îndemne la relaxare. Aşa că, cine vrea să înopteze în zonă, o poate face cu 140 de lei pe noapte, o cameră pentru două persoane, apoi, poate porni din nou la drum. Mănăstirea Obârşia Lotrului este la câţiva paşi de şosea, parcurile de distracţii sunt şi ele la îndemână, iar o plimbare cu ATV-ul întăreşte aventura montană. Spre coborâre, o vizită la stână este obligatorie.

Dacă vremea este bună, Transalpina poate rămâne deschisă până la sfârşitul lunii octombrie. În zilele de vară sunt mii de turişti care pornesc pe Drumul Regelui, inaugurat de Carol al doilea.

Cel mai înalt traseu turistic din Romania este şi cel mai vechi drum național din Europa.

Flyboard, cea mai la modă distracţie pe apă... Festival gastronomic în Ardeal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x