Antena Căutare

Avertisment fără precedent! Metoda prin care banii curg din ATM-uri!

În ultimii ani, grupările specializate în fraude informatice au descoperit metode noi prin care să scoată bani din ATM-uri, fără a folosi carduri clonate, utilizând tehnici de virusare prin care reuşesc să determine eliberarea de sume mari de bani, astfel de atacuri intensificându-se şi în România

În ultimii ani, grupările specializate în fraude informatice au descoperit metode noi prin care să scoată bani din ATM-uri, fără a folosi carduri clonate, utilizând tehnici de virusare prin care reuşesc să determine eliberarea de sume mari de bani, astfel de atacuri intensificându-se şi în România.

Tehnicile de virusare poartă numele "Jackpotting" şi "Black Box Attack" şi sunt cunoscute încă din anul 2014, fiind utilizate mai des în ultimul an. În România, în primele şapte luni ale acestui an, au fost destructurate două astfel de reţele. În luna ianuarie nouă persoane au fost arestate pentru fraude de tip "Jackpotting" iar în iulie doi cetăţeni ruşi au fost arestaţi pentru fraude de tip "Black Box".

"<<Jackpotting>> este metoda prin care sistemul informatic (calculatorul ATM- ului) este infectat cu un program informatic de tip malware. În acest fel este instalat un soft care permite vizualizarea pe ecranul bancomatului a casetelor cu sume de bani, iar, ulterior, printr-o comandă specială, bancomatul eliberează bani. Metoda similară este cunoscută sub denumirea de „Black Box Attack”. Aceasta presupune decuparea unei mici părţi a ATM- ului, deconectarea acestuia de la sistemul informatic central şi folosirea unui alt sistem (PC, laptop, raspberry pi) pentru conectarea direct la dispenserul de bani. Pe urmă, sunt transmise comenzi către dispenser pentru eliberarea sumelor de bani existente în ATM", a declarat pentru MEDIAFAX un ofiţer din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO).

Află mai multe amănunte pe Mediafax.

Schimbarea la față. Obiceiuri și superstiții într-o zi sfântă pentru ortodocșii de pretutindeni!... După caniculă vin ploile! Anunț de ultimă oră al meteorologilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x