Antena Căutare

Avertisment sumbru pentru România! După pesta porcină, un nou virus ar putea să facă ravagii în țara noastră! 

Pesta porcină a făcut ravagii în România, iar acum există pericolul ca un alt virus să afecteze animalele românilor.

Mai exact, Serviciul Român de Informaţii avertizează că în România există pericolul unui alt virus care de data aceasta ar putea afecta micile rumegătoare: ovine şi caprine. Informarea a fost transmisă în cadrul discuţiilor pe care directorul SRI, Eduard Helvig, le-a avut cu parlamentarii din comisia specială pentru controlul activităţii acestui serviciu.

"Există pericolul unui alt virus, în ceea ce priveşte micile rumegătoare. În acest context, am întrebat dacă există informări, au spus că există, că au preocupări şi a rămas ca, în perioada imediat următoare, să ne parvină de la SRI o informare dacă şi pe cine au informat în acest sens. A fost o discuţie cu SRI că, în afară de pesta porcină africană, poate să ajungă şi un alt virus în România, la rumegătoarele mici - oi, care poate să afecteze zona zootehnică din România", a spus, joi, Manda, după audierea directorului SRI, Eduard Hellvig.

Pesta porcină africană evoluează în 12 judeţe, în 207 de localităţi, cu un număr total de 898 de focare, fiind înregistrate şi 57 de cazuri la mistreţi, anunţă ANSVSA. În total, au fost eliminaţi peste 230.000 de porci afectaţi de boală, scrie News.ro.

Ziua Educației 5 octombrie 2018, zi liberă pentru elevi?... Se dau BANI de aparate dentare pentru elevii din București! Ce trebuie să facă familiile lor ca să îi obțină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x