Antena Căutare

Avertizare cod galben de ninsori si vant puternic: Valuri de sase metri in largul Marii Negre

Meteorologii au emis deja o noua avertizare cod galben de ninsori si vant puternic pentru Bucuresti si 13 judete din estul si sudul tarii. Este foarte probabil ca in aceasta dimineata avertizarea sa se transforme in cod portocaliu. La malul marii, toate porturile au fost inchise. Vantul stapaneste largul si sunt valuri chiar si de sase metri.

Vantul care sufla deja cu putere face ca valurile care ajung la tarm sa loveasca destul de tare in faleza, iar apa este aruncata peste balustrada. Mai rau este in larg, unde vantul bate cu 75 de km pe ora, iar valurile ajung si la sase metri inaltime.

Autoritatile au suspendat, in cursul noptii, manevrele de intrare sau de iesire in toate cele patru porturi de la Marea Neagra. Agigea si Midia au fost primele inchise, iar de la ora 22: 30 activitatea a fost intrerupta si in celelalte doua.

Comandantii au primit ordine stricte sa ia masuri suplimentare atat la navele aflate in port, cat si la cele iesite in larg.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de viscol si ninsori pentru zona de sud-est a tarii, valabil pana in aceasta seara la ora 20:00. In acest interval, in Dobrogea, in sudul si estul Munteniei si in sudul Moldovei, vantul va sufla in rafale, cu viteze care pot ajunge si la 70 de km pe ora.

Administratia Nationala de Meteorologie va decide astazi daca se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta si Romania. Judetele care ar putea fi afectate mai puternic de acest ciclon sunt Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ialomita si Calarasi.

Noaptea dintre ani: Vezi aici cum circula metroul de Revelion... Moldova, izolata din cauza zapezii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x